—?Тодді — це гарячий алкогольний коктейль, — розповідає київський бармен Станіслав Миколайчук, 26 років. — Його замовляють у холодну погоду, як і глінтвейн, грог чи пунш. Роблять його з міцного алкоголю — коньяку, рому чи горілки — та цукру. Або лікеру чи солодкого вина. Для смаку додають спеції: корицю і гвоздику. Розбавляють гарячою водою. Готують і подають у склянці.
Рецепт розрахований на одну порцію. Прозору склянку на високій ніжці прогріває гарячою водою. Заповнює на чверть коньяком.
—?Кидаю шматочок цукру, паличку кориці та кілька бутонів гвоздики, дольку лимона. Добре її трохи почавити ступкою. Замість цукру можна влити чайну ложку солодкого лікеру. Все добре перемішую й доливаю півсклянки гарячої води.
Щоб тодді краще смакував, дають настоятися 1–2 хв.
Коментарі