понеділок, 14 жовтня 2013 05:45

Коньячний тодді розбавляють водою

—?Тодді — це гарячий алкогольний коктейль, — розповідає київський бармен Станіслав Миколайчук, 26 років. — Його замовляють у холодну погоду, як і глінтвейн, грог чи пунш. Роблять його з міцного алкоголю — коньяку, рому чи горілки — та цукру. Або лікеру чи солодкого вина. Для смаку додають спеції: корицю і гвоздику. Розбавляють гарячою водою. Готують і подають у склянці.

Рецепт розрахований на одну порцію. Прозору склянку на високій ніжці прогріває гарячою водою. Заповнює на чверть коньяком.

—?Кидаю шматочок цукру, паличку кориці та кілька бутонів гвоздики, дольку лимона. Добре її трохи почавити ступкою. Замість цукру можна влити чайну ложку солодкого лікеру. Все добре перемішую й доливаю півсклянки гарячої води.

Щоб тодді краще смакував, дають настоятися 1–2 хв.

Зараз ви читаєте новину «Коньячний тодді розбавляють водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути