Ексклюзиви
Четвер, 13 вересня 2007 19:22

Коктейль "Дайкірі" готують з білого рому

— Для Коктейлю "Дайкірі" потрібен шейкер, — каже 27-річний Ігор, бармен київського ресторану на воді "Колесо", що на вулиці Набережно-Хрещатицькій. — А загалом це простий напій. Змішуємо 50 грамів білого рому "Бакарді" чи "Гавана", ще 25 грамів лікеру "Декайтер" або "Куантро" і 20 грамів лимонного фрешу.

У ресторані "За двома зайцями", що на Андріївському узвозі, коктейль "Дайкірі" бармени роблять за іншим рецептом.

— У нас класичний "Дайкірі", — пояснює бармен Максим Камкін, 36 років. — Порція 120 грамів коштує 25,90 гривні.

У змішувальний стаканчик Максим наливає 60 г білого рому, додає 20 г лимонного соку і 40 г цукрового сиропу. Кидає кілька кубиків льоду і все ретельно змішує.

— Сироп беру ванільний, він має коричнюватий колір. Його можна купити у будь-якому супермаркеті, — веде далі бармен. — "Дайкірі" подається охолодженим.

Зараз ви читаєте новину «Коктейль "Дайкірі" готують з білого рому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1168
Голосування Фінальна частина футбольного Євро - головна спортивна подія 2021 року. Як виступить на турнірі збірна України?
  • 1) не вийде з групи
  • 2) дійде до 1/8 фіналу
  • 3) дійде до 1/4 фіналу
  • 4) дійде до 1/2 фіналу
  • 5) дійде до фіналу
  • 6) стане чемпіоном
Переглянути