— Для Коктейлю "Дайкірі" потрібен шейкер, — каже 27-річний Ігор, бармен київського ресторану на воді "Колесо", що на вулиці Набережно-Хрещатицькій. — А загалом це простий напій. Змішуємо 50 грамів білого рому "Бакарді" чи "Гавана", ще 25 грамів лікеру "Декайтер" або "Куантро" і 20 грамів лимонного фрешу.
У ресторані "За двома зайцями", що на Андріївському узвозі, коктейль "Дайкірі" бармени роблять за іншим рецептом.
— У нас класичний "Дайкірі", — пояснює бармен Максим Камкін, 36 років. — Порція 120 грамів коштує 25,90 гривні.
У змішувальний стаканчик Максим наливає 60 г білого рому, додає 20 г лимонного соку і 40 г цукрового сиропу. Кидає кілька кубиків льоду і все ретельно змішує.
— Сироп беру ванільний, він має коричнюватий колір. Його можна купити у будь-якому супермаркеті, — веде далі бармен. — "Дайкірі" подається охолодженим.
Коментарі