40-річна житомирянка Катерина Тодосієнко скуштувала на весіллі своєї племінниці лікер "Вечірній Київ". Жінка навіть не здогадалася, що напій приготований з пива, кави та горілки.
— Не було чутно ні пива, ні горілки! Тільки приємний, навіть ніжний солодкувато-терпкий смак. А колір — як у коньяку, — розповідає Катерина Сергіївна. — Запитала в кухарок рецепт, і тепер сама готую "Вечірній Київ".
В алюмінієву каструлю треба вилити пиво, довести його до кипіння. Але не кип"ятити, бо напій утратить натуральний смак. Додати в гарячий напій цукор та горілку і варити суміш на маленькому вогні п"ять хвилин. Для смаку та кольору досипати розчинної кави.
— Чим більше покладете кави, тим насиченішими будуть колір і аромат, — каже жінка.
Що потрібно:
— пляшка світлого пива
— пляшка горілки
— склянка цукру
— 1–3 чайні ложки розчинної кави
Коментарі