Ексклюзиви
понеділок, 03 лютого 2020 05:35

Кавовий лікер підсолоджують згущеним молоком

— Люблю смачні напої, які не печуть груди, — каже Тамара Ширкова, 49 років, із села Кременець Рожищенського району Волинської області. — Роблю домашній кавовий лікер. Від гвоздики він має пряний смак, від згущенки — густину. Доливаю коньяк, бо горілка дає різкий присмак спирту.

Чотири столові ложки меленої кави заливаю половиною склянки води. Доводжу до кипіння і знімаю з плити.

Змішую у каструлі 100 грамів цукру, пів чайної ложки ваніліну і склянку води. Ставлю на середній вогонь. Доводжу до кипіння і вже на слабкому вогні проварюю 3 хвилини, помішуючи. Далі охолоджую до кімнатної температури.

Змішую у банці 300 мілілітрів коньяку, цукровий сироп та каву з осадом. Приправляю дрібкою кориці і двома бутонами гвоздики. Банку закриваю і струшую. Ставлю на добу в темне місце, а тоді фільтрую напій через марлю. Додаю 200 грамів згущеного молока і перемішую до однорідності. Переливаю у скляну пляшку та ставлю на добу в холодильник.

Зараз ви читаєте новину «Кавовий лікер підсолоджують згущеним молоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути