понеділок, 15 травня 2017 07:55

Качині ніжки з яблуками печуть у винному соусі

Автор: ФОТО з сайта www.volshebnaya-eda.ru
  Качині ніжки печуть у духовці годину–півтори. Час від часу поливають соусом
Качині ніжки печуть у духовці годину–півтори. Час від часу поливають соусом

— Запікаю качку не цілою, а частинами. Найсмачніші — гомілки та стегна. Печу їх з яблуками у винному або апельсиновому соусі, — каже 30-річна Антоніна Скобун, кухар із Києва. — Яблука виходять зовні хрусткі, а всередині м'які.

Крупно ріже 50 г волоських горіхів і обсмажує на сухій сковороді 5–7 хв. Три зелені яблука чистить від шкірки і ріже на шість частин. Тре півлимона на дрібній тертці, щоб зняти цедру. Видушує сік. Додає їх до яблук. Кидає 1/3 ч. л. кориці, волоські горіхи й 20 г меду.

— Замість винного соусу можна зробити апельсиновий. Одну цибулину ріжу півкільцями. П'ять зубчиків часнику і 3-сантиметровий корінь імбиру дрібно ріжу ножем. Змішую три зірочки бодяну, дві склянки апельсинового соку, три столові ложки соєвого соусу та столову ложку цукру. Доводжу до кипіння і кладу у форму до ніжок.

Сипле на качку по 1/3 ч. л. солі та чорного меленого перцю. Ставить на середній вогонь сковороду і наливає 3 ст. л. олії. Коли зашкварчить, кладе качині ніжки й обсмажує до скоринки. Перекладає у форму. У мисці змішує 1 ст. л. олії, склянку сухого червоного вина. Додає пропущені через прес два зубчики часнику.

— Є спеції, які не підходять до качки і можуть зіпсувати її смак. Зіру й гострий кайєнський перець краще не додавати. Замість печеної качки відчуєте смак плову.

Кладе порізані яблука у форму, на них — ніжки. Заливає винним соусом. Накриває качині ніжки фольгою і пече 1–1,5 год. за температури +200°С. Час від часу поливає соусом із форми. Готовність перевіряє виделкою. Проштрикує нею м'ясо. Сік має бути прозорий. Викладає на пласку тарілку. В центрі кладе качину ніжку й поливає соусом.

Вишневий соус стає густіший із борошном

— До печеної качки чи гуски люблю готувати вишневий соус. Він забирає жир із м'яса, — каже Антоніна Скобун.

300 г розморожених вишень без кісточок розрізає на половинки. Наливає в малу каструлю склянку червоного сухого вина і ставить на слабкий вогонь. Доводить до кипіння, додає дві горошини духмяного перцю, бруньку гвоздики, 2 ст. л. цукру, 2 г ваніліну. Гріє 5 хв. Кидає вишню, помішуючи, готує ще 5–7 хв.

2 ст. л. борошна прогріває на сухій сковороді до кремового відтінку. Розводить 2 ст. л. гарячого вина і готує на слабкому вогні, помішуючи, до загустіння. Виливає в каструлю до соусу, перемішує і готує 3 хв., щоб загуснув. Наприкінці додає чорного меленого перцю на кінчику ножа. Теплий вишневий соус переливає в соусницю і подає до м'ясних страв.

Зараз ви читаєте новину «Качині ніжки з яблуками печуть у винному соусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути