понеділок, 10 вересня 2018 00:50

Кабачковий пиріг посипають тертим сиром

Автор: WWW.1000.MENU
  Готовий кабачковий пиріг можна розрізати на коржі їх м’яким сиром, майонезом і подрібненим часником
Готовий кабачковий пиріг можна розрізати на коржі їх м’яким сиром, майонезом і подрібненим часником

— Кабачки — продукт дешевий, але смачний. Роблю з них пиріг. Має ніжніший смак за оладки, бо засмоктує менше олії, — каже Марина Коваль, 51 рік, із міста Шепетівка Хмельницької області.

Миє три невеликі кабачки, один помідор і по півпучка петрушки та кропу. Кабачки натирає у глибокій мисці на крупній тертці. Помідор нарізує тонкими пів­кільцями. Зелень подрібнює ножем. Натирає 100 г твердого сиру. Умикає духовку на 200°C. Віджимає натерті кабачки. Рідину зливає.

— Якщо її залишити, то тісто стане рідке й неоднорідне. Звісно, можна досипати борошна. Але якщо з ним переборщити, то пиріг буде несмачний.

Три яйця додає в миску з кабачками. Всипає 0,5 ч. л. солі та три склянки борошна. Перемішує. Форму застеляє пергаментом. Посипає дно панірувальними сухарями. Виливає тісто й рівняє столовою ложкою. Зверху — помідор і сир.

— Пиріг можна розрізати на два-три коржі й змастити їх м'яким сиром, майонезом і подрібненим часником. Тоді страва буде смачніша.

Ставить форму в розігріту духовку. Випікає 30 хв. Вимикає вогонь і залишає ще на 15 хв.

— Смачний буде й рулет із кабачків. Для нього не треба їх довго натирати. Просто загорнути філе курки у смужки з кабачка.

Миє чотири кабачки і нарізає смужками товщиною 0,5 см. Деко застеляє папером для випічки і розкладає кабачки. Змащує олією і посипає дрібкою солі. Ставить у розігріту до 180°С духовку на 5 хв., щоб кабачки стали м'якшими і краще згорталися.

Ріже два курячі філе поздовжніми смужками, трохи відбиває, солить і перчить. Чистить і пропускає через прес чотири зубчики часнику. Додає його до філе, перемішує і залишає маринуватися 15–20 хв. Натирає на крупній тертці 100 г твердого сиру. На підготовлені кабачки викладає смужки курячого м'яса, присипає сиром і двома-трьома листками базиліку. Скручує рулети з кабачків і проколює їх шпажками чи зубочистками. Ставить у розігріту на 180°С духовку на ­20–30 хв.

Зараз ви читаєте новину «Кабачковий пиріг посипають тертим сиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути