
— Кабачки — продукт дешевий, але смачний. Роблю з них пиріг. Має ніжніший смак за оладки, бо засмоктує менше олії, — каже Марина Коваль, 51 рік, із міста Шепетівка Хмельницької області.
Миє три невеликі кабачки, один помідор і по півпучка петрушки та кропу. Кабачки натирає у глибокій мисці на крупній тертці. Помідор нарізує тонкими півкільцями. Зелень подрібнює ножем. Натирає 100 г твердого сиру. Умикає духовку на 200°C. Віджимає натерті кабачки. Рідину зливає.
— Якщо її залишити, то тісто стане рідке й неоднорідне. Звісно, можна досипати борошна. Але якщо з ним переборщити, то пиріг буде несмачний.
Три яйця додає в миску з кабачками. Всипає 0,5 ч. л. солі та три склянки борошна. Перемішує. Форму застеляє пергаментом. Посипає дно панірувальними сухарями. Виливає тісто й рівняє столовою ложкою. Зверху — помідор і сир.
— Пиріг можна розрізати на два-три коржі й змастити їх м'яким сиром, майонезом і подрібненим часником. Тоді страва буде смачніша.
Ставить форму в розігріту духовку. Випікає 30 хв. Вимикає вогонь і залишає ще на 15 хв.
— Смачний буде й рулет із кабачків. Для нього не треба їх довго натирати. Просто загорнути філе курки у смужки з кабачка.
Миє чотири кабачки і нарізає смужками товщиною 0,5 см. Деко застеляє папером для випічки і розкладає кабачки. Змащує олією і посипає дрібкою солі. Ставить у розігріту до 180°С духовку на 5 хв., щоб кабачки стали м'якшими і краще згорталися.
Ріже два курячі філе поздовжніми смужками, трохи відбиває, солить і перчить. Чистить і пропускає через прес чотири зубчики часнику. Додає його до філе, перемішує і залишає маринуватися 15–20 хв. Натирає на крупній тертці 100 г твердого сиру. На підготовлені кабачки викладає смужки курячого м'яса, присипає сиром і двома-трьома листками базиліку. Скручує рулети з кабачків і проколює їх шпажками чи зубочистками. Ставить у розігріту на 180°С духовку на 20–30 хв.
Коментарі