Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2008 14:41

Йоркширський пудинг схожий на омлет

У суботу несподівано прийшли друзі. А в моєму холодильнику — майже нічого. Згадала, що давно хотіла приготувати йоркширський пудинг. Рецепт, роздрукований з Інтернету, припадав пилом на кухонній полиці. Таку страву подавали хлопчикові-чарівнику Гаррі Поттеру й учням школи чарівників у книзі британської письменниці Джоан Роулінг.

Яйця, молоко й борошно вдома знайшлися. Сосиски й біле вино принесли гості. Доки друзі звільняють великий стіл у залі й виносять його на середину кімнати, вивчаю рецепт. "Правильний йоркширський пудинг має бути ніжним усередині, хрумким — зовні". Страва має бути смачною.

Спочатку від великої сковорідки відкручую пластмасову ручку і ставлю в духовку розігріватися. У глибоку миску просіюю крізь сито склянку борошна. Посередині у ньому ложкою роблю заглиблення, розбиваю туди два яйця, кидаю дрібку солі та меленого чорного перцю. Міксера у господарстві немає — доводиться збивати виделкою. Яйця поступово перемішуються з борошном. Коли тісто стає однорідним, тонкою цівкою вливаю півтори склянки молока. Правою рукою збиваю пудинг, лівою — ллю молоко. Тісто стає рідким, як на млинці.

На кожен шматок кладу по половинці вареної сосиски

"Для приготування пудингу все має бути гарячим: духовка, форма, жир", — написано в рецепті. Розігріту сковорідку ставлю на великий вогонь і змащую кількома ложками олії. Як вона закипіла, вливаю тісто. Воно так зашипіло й задиміло, що друзі збіглися на кухню мене рятувати. Тонким рівномірним шаром розмащую тісто по всій поверхні і ставлю на 25 хвилин у духовку, на середній вогонь.

За 20 хвилин гостям стало цікаво, що там із пудингом Гаррі Поттера. Ми ледь відкрили дверцята печі. Пишний пиріг із коричнюватим верхом піднявся і мало не перевалював за краї пательні. За 5 хвилин викладаю пудинг на блюдо і ріжу на чималі шматки. Пиріг трохи "упав", але все одно залишався пишним. На кожен шматок кладу по половинці вареної сосиски.

Зверху і знизу йоркширський пудинг був хрумким, усередині — м"яким. Його треба їсти гарячим. Холодний не такий смачний.

— Від нерівної поверхні пудингу, справді, віє чимось магічним, — ділиться Юля Коваленко, 23 роки.

— На смак він схожий на омлет, але смачніший і ситний, — каже Юлин чоловік Сергій, 25 років, і тягнеться по наступний шматкок. Він щедро поливає пудинг майонезом. Запиває білим вином.

Зараз ви читаєте новину «Йоркширський пудинг схожий на омлет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути