четвер, 16 червня 2022 00:35

Італійський суп посипають тертим сиром

Італійський суп посипають тертим сиром

— Мінестроне — легкий літній італійський суп, — розповідає 41-річна Вікторія Іса­єнко зі Львова. — Складається з понад 10 інгредієнтів, але майже всі вони — прості, дешеві, ростуть на городі.

Наливає в каструлю з товстим дном 70 мл олії. Обсмажує там протягом 2 хв. нарізану кубиками цибулину. Додає три дрібно нарізані томати і два зубці часнику. Готує 5 хв., поєднує з нарізаними кубиками морквиною, болгарським перцем, кабачком, трьома картоплинами. Заливає 1,5 л води. Всипає по дрібці солі та перцю.

Після закипання додає 110 г стручкової квасолі, варить ще 6–7 хв. Коли картопля стане м'якою, вкидає 85 г макаронів, бажано дрібних. Вимикає вогонь і настоює страву 10 хв.

Готовий мінестроне подає із дрібно нарізаним кропом. Посипає натертим пармезаном.

— Суп зі щавлем та фетою — чудова альтернатива окрошці, — говорить 28-річна Оксана Стрілецька з Дніпра.

Поєднує у блендері 600 мл кефіру, 150 г щавлю та збиває до однорідності. Нарізує кубиками яйце, очищений огірок, 100 г сиру фета та чотири редиски. Змішує інгредієнти, додає 2 ст. л.­ олії, чайну ложку лимонного соку, по дрібці солі та перцю.

Готову страву подає одразу після приготування.

— Суп із цвітною капустою раджу тим, хто прагне схуднути, — продовжує Оксана Стрілецька.

Вкидає у 2 л курячого бульйону три картоплини, ставить на вогонь. За 10 хв. після закипання додає 300 г подрібненої цвітної капусти, дрібку солі, перцю, паприки та чайну ложку суміші італійських трав. Готовий суп подрібнює блендером до однорідності. Обсмажує протягом 10 хв. на олії дві подрібнені цибулини й натерту на крупну тертку морквину.

Готовий суп наливає в тарілки, на порцію зверху викладає 2 ст. л. засмажки. Прикрашає листям петрушки чи кінзи.

— Гаспачо підійде тим, хто хоче освіжитися. Це традиційний іспанський суп, який подають холодним, — каже Стрілецька.

Очищує від шкірки шість стиглих томатів. Нарізує чотири гілочки петрушки, стебло селери, два огірки, перчину чилі та подрібнює блендером до однорідності. Додає 1 ст. л. оцту, по дрібці солі, цукру та перцю. Заливає овочеве пюре 200 мл томатного соку та перемішує.

Готову страву посипає столовою ложкою сухарів із білого хліба.

— Кукурудзяний суп уперше скуштувала в куми, — Оксана Стрілецька ділиться ще одним рецептом. — Тепер стабільно готую раз на місяць, бо сподобався всім.

Збиває у блендері до однорідності 500 г консервованої кукурудзи, 300 г жовтих томатів без шкірки, болгарський перець, цибулину, огірок. Всипає по дрібці солі та перцю.

Кукурудзяний суп прикрашає шматочками огірка та редиски.

— Коли хочеться чогось смачненького, а часу обмаль, готую картопляний суп на французький лад, — каже Стрілецька. — Рецепт вигадала сама.

Нарізує кубиком п'ять очищених картоплин і перекладає в каструлю. Заливає 3 л води. За 10 хв. вкидає нарізану кубиком цибулину та морквину. Коли картопля готова, додає ­натертий на тертку плавлений сир і та розмішує до однорідності.

Всипає чайну ложку приправи для супу, по 1/3 чайної ложки солі та перцю, зелень.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Італійський суп посипають тертим сиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути