
— Мінестроне — легкий літній італійський суп, — розповідає 41-річна Вікторія Ісаєнко зі Львова. — Складається з понад 10 інгредієнтів, але майже всі вони — прості, дешеві, ростуть на городі.
Наливає в каструлю з товстим дном 70 мл олії. Обсмажує там протягом 2 хв. нарізану кубиками цибулину. Додає три дрібно нарізані томати і два зубці часнику. Готує 5 хв., поєднує з нарізаними кубиками морквиною, болгарським перцем, кабачком, трьома картоплинами. Заливає 1,5 л води. Всипає по дрібці солі та перцю.
Після закипання додає 110 г стручкової квасолі, варить ще 6–7 хв. Коли картопля стане м'якою, вкидає 85 г макаронів, бажано дрібних. Вимикає вогонь і настоює страву 10 хв.
Готовий мінестроне подає із дрібно нарізаним кропом. Посипає натертим пармезаном.
— Суп зі щавлем та фетою — чудова альтернатива окрошці, — говорить 28-річна Оксана Стрілецька з Дніпра.
Поєднує у блендері 600 мл кефіру, 150 г щавлю та збиває до однорідності. Нарізує кубиками яйце, очищений огірок, 100 г сиру фета та чотири редиски. Змішує інгредієнти, додає 2 ст. л. олії, чайну ложку лимонного соку, по дрібці солі та перцю.
Готову страву подає одразу після приготування.
— Суп із цвітною капустою раджу тим, хто прагне схуднути, — продовжує Оксана Стрілецька.
Вкидає у 2 л курячого бульйону три картоплини, ставить на вогонь. За 10 хв. після закипання додає 300 г подрібненої цвітної капусти, дрібку солі, перцю, паприки та чайну ложку суміші італійських трав. Готовий суп подрібнює блендером до однорідності. Обсмажує протягом 10 хв. на олії дві подрібнені цибулини й натерту на крупну тертку морквину.
Готовий суп наливає в тарілки, на порцію зверху викладає 2 ст. л. засмажки. Прикрашає листям петрушки чи кінзи.
— Гаспачо підійде тим, хто хоче освіжитися. Це традиційний іспанський суп, який подають холодним, — каже Стрілецька.
Очищує від шкірки шість стиглих томатів. Нарізує чотири гілочки петрушки, стебло селери, два огірки, перчину чилі та подрібнює блендером до однорідності. Додає 1 ст. л. оцту, по дрібці солі, цукру та перцю. Заливає овочеве пюре 200 мл томатного соку та перемішує.
Готову страву посипає столовою ложкою сухарів із білого хліба.
— Кукурудзяний суп уперше скуштувала в куми, — Оксана Стрілецька ділиться ще одним рецептом. — Тепер стабільно готую раз на місяць, бо сподобався всім.
Збиває у блендері до однорідності 500 г консервованої кукурудзи, 300 г жовтих томатів без шкірки, болгарський перець, цибулину, огірок. Всипає по дрібці солі та перцю.
Кукурудзяний суп прикрашає шматочками огірка та редиски.
— Коли хочеться чогось смачненького, а часу обмаль, готую картопляний суп на французький лад, — каже Стрілецька. — Рецепт вигадала сама.
Нарізує кубиком п'ять очищених картоплин і перекладає в каструлю. Заливає 3 л води. За 10 хв. вкидає нарізану кубиком цибулину та морквину. Коли картопля готова, додає натертий на тертку плавлений сир і та розмішує до однорідності.
Всипає чайну ложку приправи для супу, по 1/3 чайної ложки солі та перцю, зелень.
"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"
Коментарі