Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2023 05:30

Почався суд над найкривавішим маніяком України

12 грудня 2007 року у Дніпропетровську почався суд над найкривавішим маніяком в історії України, якого охрестили "пологівським маніяком", 55-річним Сергієм Ткачем.

Суд довів 37 вбивств із зґвалтуванням, або із задоволенням статевої пристрасті. Після вироку, за яким він отримав довічне ув'язнення, Ткач зізнався у скоєнні ще понад 30 злочинів. Всього, за неофіційними даними та за словами самого Ткача, здійснив понад 100 нападів. Жертвами маніяка були в основному дівчата 9-17 років у Криму, Дніпропетровській, Харківській та Запорізькій, Житомирській областях.

Автор: uk.wikipedia.org
  Сергія Ткача, якого  охрестили "пологівським маніяком", визнали найкривавішим маніяком в історії України. Суд довів 37  вбивств із зґвалтуванням, або із задоволенням статевої пристрасті. Загалом зізнавався у понад сотні нападів на дівчат і жінок
Сергія Ткача, якого охрестили "пологівським маніяком", визнали найкривавішим маніяком в історії України. Суд довів 37 вбивств із зґвалтуванням, або із задоволенням статевої пристрасті. Загалом зізнавався у понад сотні нападів на дівчат і жінок

Він убивав з 1980 до 2005 року. Злочинцеві вдавалося уникнути арешту завдяки тому, що в молодості він працював у міліції експертом-криміналістом. Добре знав, як замітати сліди. З Москви та Києва до регіонів відправляли кращих оперативників та слідчих, але вийти на слід зловмисника ті не могли. За цей час, за його злочини посадили до в'язниці 9 невинних людей. Один з них повісився в тюремній камері, інший збожеволів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіло ніхто не забрав: як помер найжорстокіший серійний вбивця України

Перше вбивство Ткач здійснив у в Сімферополі. За його свідченням, він задушив і згвалтував молоду жінку, потім сам подзвонив в міліцію, щоб "допомогти колегам по службі виявити труп". Черговий по РВВС відмовився назвати своє ім'я, і Ткач повісив трубку.

"Так почалася моя 25-річна біганина", - розповідав він.

Сергія Ткача затримали у своєму будинку на околиці міста Пологи в серпні 2005 року. Зустрів оперативників словами: "Я чекав вас 25 років". Під час обшуку в його будинку були знайдені жіночі парасольки, сумки, туфлі, губні помади, дитячі зошити, ляльки, прикраси. Будучи під слідством, він заявляв, що одним із стимулів вбивств для нього було бажання довести "повну профнепридатність оперативників".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спіймали можливого маніяка-канібала

Ткач родом з російської Кемеровської області. Після служби в армії його рекомендували до школи міліції та направили працювати експертом-криміналістом. Проте невдовзі був звільнений за службову фальсифікацію. Змінив багато місць проживання та роботи. Працював на заводах, шахтах, колгоспах. Був тричі одружений та мав четверо дітей.

Останній шлюб уклав вже за ґратами. 9 грудня 2015-го одружився з росіянкою Оленою та в 64 роки знову став батьком. Олена Ткач молодша Сергія на 38 років, вона вперше побачила серійного вбивцю в 16 років по телевізору під час судового процесу, "зацікавилася", але лише в 2014 році почала його шукати. На другому тривалому побаченні Олена завагітніла, 24 грудня 2016 року в неї народилася донька Єлизавета, яку виховують батьки Олени в місті Рибінську Ярославської області. Піднімалося питання про обмеження або позбавлення жінки батьківських прав.

Автор: youtube.com/Телеканал 1+1
  Останній шлюб Сергій Ткач уклав за гратами. 9 грудня 2015-го одружився на росіянці Олені і в 64 роки знову став батьком. Олена Ткач була молодшою за Сергія на 38 років
Останній шлюб Сергій Ткач уклав за гратами. 9 грудня 2015-го одружився на росіянці Олені і в 64 роки знову став батьком. Олена Ткач була молодшою за Сергія на 38 років

4 листопада 2018-го Сергій Ткач помер від серцевої недостатності в колонії №8 у Житомирі, де відбував покарання. По тіло засудженого ніхто з родичів чи близьких не приїхав. Через три дні поховали власними силами.

30 років тому 20 листопада дорогою з магазину у російському Новочеркаську заарештували серійного вбивцю, педофіла, некрофіла та канібала 54-річного Андрія Чикатила. На його рахунку 53 доведених убивства: 21 хлопчика у віці від 7 до 16 років, 14 дівчаток у віці від 9 до 17 років, 18 дівчат і жінок. Сам злочинець зізнався в 56 вбивства, а за оперативними відомостями, маніяком було скоєно понад 65 вбивств у Ростовській області та інших регіонах Радянського Союзу.

Зараз ви читаєте новину «Почався суд над найкривавішим маніяком України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути