Інкерманський завод марочних вин представив нову колекцію сухих вин чотири- та десятирічної витримки "Гранд резерв". У ній марочні біле вино "Перлина Інкерману" врожаю 1998 року, червоне "Каберне Качинське" та біле "Аліготе Кримське" врожаю 2003-го. Витримка новинок — рідкість для виноробних компаній. У середньому виноградний напій витримують два роки.
— Ця колекція унікальна. У ній вина з найкращого винограду, — розповідає президент корпорації "Логос" Валерій Шамотій. — Об"єми випуску нового вина обмежені — не більше трьох тисяч пляшок кожної позиції на місяць. Кожна пляшка має номер на етикетці.
Виноград для колекційних вин виростили в окремих мікрозонах на південно-західному узбережжі Криму. Через кліматичні умови цю територію вважають ідеальною. 245 днів на рік там плюсова температура. За середніми температурами й показниками ґрунту вона схожа на провінцію Шампань.
— Вина нової колекції куштував Жерар Депардьє, — каже директор із виробництва та автор майже 40 марок вин Лариса Шимчук. Французький актор приїздив спробувати інкерманського вина.
Презентацію колекції Перший національний виноробний холдинг провів у стилі пізнього середньовіччя у Київській фортеці. На шоу запросили зірок і виноробів. Новинки гостям розливали чоловіки в довгих рясах монахів.
Продають новинки в ресторанах, спеціалізованих винних бутиках і супермаркетах. Уроздріб пляшка марочних напоїв коштує 75–90 грн.
Коментарі