Ексклюзиви
четвер, 15 листопада 2007 18:07

Григорій Чапкіс ворожить над кисло-солодкою печенею

Улюблена страва хореографа Григорія Чапкіса, 77 років, — кисло-солодка печеня. Готує її сам.

— Виглядає дуже гарно, м"ясо насиченого бордового кольору й неймовірно смачне, — хитро всміхається Григорій Миколайович під час фестивалю шоколаду, що проходив в Українському домі в Києві. Він сидить у кріслі, закинувши ногу на ногу. Хореограф одягнений у темно-зелений костюм із краваткою-метеликом. — Смак і колір цієї страви залежить від підбору продуктів. А починати готувати треба з борошна.

Борошно Чапкіс підсмажує на пательні до світло-коричневого кольору. Пересмажувати не радить, бо тоді все матиме смак горілого. Розводить холодною водою й виливає у каструлю.

Далі Григорій Миколайович смажить до червонуватого відтінку дрібно порізану цибулю.

— Збризкую її водичкою, тоді вона стає однакового кольору й не буде помітною у страві, — додає Чапкіс. Засмажку всипає до борошна і кладе посмажені шматочки свинини. — Після цього я починаю ворожити.

Додає за смаком цукор, лимонну кислоту, перцю для гостроти. А за кілька хвилин до  приготування — томатну пасту чи кетчуп.

— В останню хвилину кидаю цілий чорнослив, — веде далі Григорій Миколайович. Розводить руками, — красиво виходить: м"ясо у густій підливці, в яку я вмочую хліб.

Зараз ви читаєте новину «Григорій Чапкіс ворожить над кисло-солодкою печенею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути