У гіпермаркеті "Метро" в Полтаві працює міні-пекарня. Там печуть хліб на замовлення.
— Зачекайте п"ять хвилин, я дістану з печі гарячі булочки. Хлібину треба чекати 15 хвилин, — припрошує працівниця полтавського "Метро" Наталія Добровольська.
На розкладці — французькі багети та хлібці від 5 грн, італійські хліби "фокачо" з маслинами — 11,62 грн, "чіабатта" з пармезаном — 15,66. Хліб із сиром "Мантинга" коштує 15,99, круасани та пончики — 8–10 грн за упаковку із двох штук. Із солодкої випічки — конвертики з шоколадом, заварним кремом, джемом від 5 до 15 грн.
— Хліб пухкий, пористий, — розповідає Добровольська. — Буханці вагою 330–430 грамів. Краще брати гарячий свіжовипечений. Я покладу його в паперовий пакет. Це збереже хрустку шкоринку.
Міні-пекарня в "Метро" має постійних клієнтів.
— Балую родину таким хлібом раз на тиждень, — каже 34-річна полтавка Ольга Ремез. — Коли в суботу роблю закупки на тиждень, важко пройти біля пекарні, щоб нічого не купити. Від запаху гарячого хліба слинка тече.
У магазинах "Метро" по Україні продають таку ж свіжу випічку. Найдорожчі хлібці коштують 20 грн.
— Заможна людина купує пляшку дорогого коньяку, осетрову ікру, а намазати її нема на що. От ми й вирішили пекти ексклюзивний дорогий хліб, — пояснює комерційний директор компанії "Колос Лтд" — торгівельна марка "Віденські булочки" — Дмитро Степовенко.
Коментарі