понеділок, 10 липня 2017 07:46

Гороховий суп посипають імбиром

Автор: www.pinterest.com
  В суп додають картоплю та смажені моркву з цибулею. Блендером збивають до однорідності
В суп додають картоплю та смажені моркву з цибулею. Блендером збивають до однорідності

— Гороховий суп варю часто. У мене всі діти його люб­лять. Взимку виходить жовтий, а влітку зелений, — каже 47-річна Марина Яковенчук із Козятина Вінницької області.

— Цікавіший смак виходить з імбирем. Свіжий горох робить суп солодкуватим, а імбир — трохи пекучим, — продовжує жінка.

Чистить 2 картоплини. Ріже кубиками цибулину, моркву тре тонкою соломкою. Смажить усе у сковороді на середньому вогні до золотистого кольору і знімає з плити. Наливає в каструлю 2 л води і кладе 0,5 кг зеленого горошку.

— Якщо хочу густіший суп, наливаю не два, а один літр води.

Додає картоплю і доводить до кипіння. Потім кладе смажені овочі, зменшує вогонь і варить, доки картопля не стане м'якою. Збиває суп блендером до однорідної маси. ­Кидає 1/2 ч. л. солі та 1/4 ч. л. чорного меленого перцю.

— Солю суп майже в кінці. Якщо зробити це відразу, горох затвердне.

Чистить шматок імбиру довжиною 5 см. Тре його на дрібній тертці. Додає порізаний кріп. Посипає сумішшю суп у тарілках перед подачею.

Крутони сушать у духовці

— Раніше до супу робила сухарики з чорного хліба, доки не спробувала крутони. Це маленькі скибочки білого або висівкового хліба, які можна класти в салати зі свіжих овочів, — каже Марина Яковенчук з Козятина Вінницької області. — Готувати їх можна не тільки з часником, але й із прянощами. Я додаю куркуму та тру твердий сир.

Ріже хліб кубиками по 1,5 см та кладе у глибоку миску. Бризкає олією, посипає дрібкою солі, суміш­шю мелених перців та пів чайної ложки куркуми. Додає три зубчики часнику, порізані кубиками. Добре перемішує, щоб кожен шматок був в олії. Залишає хліб на 2 хв., щоб набрався спеціями. Тоді тре на дрібній тертці в окрему миску 50 г твердого сиру. Розігріває духовку до 170°C і розкладає крутони на деку. Зверху посипає сиром і підсушує в духовці 15 хв. до золотистого кольору.

Зараз ви читаєте новину «Гороховий суп посипають імбиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути