понеділок, 04 листопада 2013 05:15

Горілку настоюють 40 днів

—?Гості просять рецепт горілки на лимонах. Але як чують, що треба 40 днів, бажання пропадає, — каже 23-річна Анастасія Любарець із Черкас. До святкового столу витримує горілку на цедрі.

Зчищає жовту шкуру із 10 лимонів тонко, як картоплю. Як зачепити білий шар, дає гіркоту. З лимонів без цедри вичавлює сік, ставить у морозилку.

—?Скручую шкірку трубочкою та запихаю у пластикову пляшку. Наливаю літр горілки, закручую. Ставлю у платтяну шафу. Там темно й сухо, добре настоїться. За 40 днів виймаю та проціджую крізь сито. Втрачає запах алкоголю і стає жовтувата. Тоді сік розморожую.

У каструльці 250 г цукру заливає 1,25 л води. Гріє до розчинення. Доливає сік та горілку, розливає по пляшках. Подає прохолодним, улітку з льодом.

—?Алкоголь невідчутний. Ніби освіжаючий напій. Згадуєш про горілку, як встаєш зі стільця і крутиться голова.

Зараз ви читаєте новину «Горілку настоюють 40 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути