— У передноворічний час хочеться чогось особливого, — каже 42-річна Ірина Петришин із Луцька. — Нещодавно відкрила для себе апельсиновий глінтвейн із корицею. Напій слабоалкогольний, добре смакує з десертами.
У глибоку каструлю вливає 750 мл червоного напівсолодкого вина і дві склянки апельсинового соку.
— Додаю 125 грамів коричневого цукру і один нарізаний апельсин без цедри. Нагріваю на легкому вогні, постійно помішую, щоб розійшовся цукор. Додаю дві палички кориці. Залишаю на вогні на 10 хвилин, щоб змішалися аромати.
Напій не доводить до кипіння і знімає з вогню.
— Глінтвейн подаю гарячим у високих склянках. Шматки апельсина та корицю залишаю, так краще смакує, — каже Ірина Петришин.
×
Коментарі