— Надвір майже не виходжу через часті обстріли. Щоб не зіпсувати шлунок від перекусів, варю гарбузовий суп. Він ароматний і легко готується, — каже 53-річна Людмила ПОГРЕБНЯК з Білої Церкви Київської області.
Роблю засмажку з морквини та цибулини. Варю три картоплини та 350 грамів гарбуза. Усе подрібнюю у пюре. Сиплю сіль та перець за смаком. Додаю по столовій ложці лимонного соку, олії та варю 5 хвилин. Насипаю у тарілки, декорую гарбузовим насінням та кунжутом. Зверху насипаю петрушку.
— Я гарбузового супу не варю, бо з нього немає наїдку. Ще від стола не відійшла, а вже голодна, — каже 38-річна Тамара Гайдай з Кропивницького. — Я роблю оладки, щоб було що з'їсти з компотом чи молоком. Для них треба 40 хвилин і п'ять продуктів.
Тру 200 грамів гарбуза без шкірки. Сиплю щіпку солі, п'ять столових ложок цукру і півсклянки борошна. Додаю чайну ложку кориці, щоб приглушити гарбузовий запах. Замішую тісто і смажу до золотої скоринки. Перекладаю у деко і мащу медом. Накриваю фольгою і печу при температурі 170 градусів 25 хвилин.
"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"
Коментарі