четвер, 17 березня 2022 00:35

Гарбузовий суп присипають кунжутом

— Надвір майже не виходжу через часті обстріли. Щоб не зіпсувати шлунок від перекусів, варю гарбузовий суп. Він ароматний і легко готується, — каже 53-річна Людмила ПОГРЕБНЯК з Білої Церкви Київської області.

Роблю засмажку з морквини та цибулини. Варю три картоплини та 350 грамів гарбуза. Усе подрібнюю у пюре. Сип­лю сіль та перець за смаком. Додаю по столовій ложці лимонного соку, олії та варю 5 хвилин. Насипаю у тарілки, декорую гарбузовим насінням та кунжутом. Зверху насипаю петрушку.

— Я гарбузового супу не варю, бо з нього немає наїдку. Ще від стола не відійшла, а вже голодна, — каже 38-річна Тамара Гайдай з Кропивницького. — Я роблю оладки, щоб було що з'їсти з компотом чи молоком. Для них треба 40 хвилин і п'ять продуктів.

Тру 200 грамів гарбуза без шкірки. Сип­лю щіпку солі, п'ять столових ложок цукру і півсклянки борошна. Додаю чайну ложку кориці, щоб приглушити гарбузовий запах. Замішую тісто і смажу до золотої скоринки. Перекладаю у деко і мащу медом. Накриваю фольгою і печу при температурі 170 градусів 25 хвилин.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Гарбузовий суп присипають кунжутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути