пʼятниця, 13 червня 2014 00:50

Досвідчені кухарі готують за рецептами газети "Домашня кулінарія"

 

Марія Стельмах, 48 років, із райцентру Зіньків 10 років заробляє куховарством на сільських бенкетах. Гості на них майже ті самі. Щоб не приїдалися страви, кожного разу готує п'ять нових.

— 15 років працювала шеф-кухарем у столовій, а як закрили, трохи помикалася по кафе. Мамі ювілей був, то готували багато й гостей півсела кликали. То родичі, сусіди, колеги. Вона директором школи працювала. Зібралося душ 100. І якось так пішло все добре, що через місяць мамина сусідка покликала мене за кухарку на день народження доньки наготувати. Потім ті на хрестини, а хтось і на поминки. Це життя.

Готувала за рецептами, що знала. Збирала вирізки з газет, записувала з телевізійних програм.

— Це не зручно. Щось не встигла записати, вже нема на екрані. Прив'язана до часу, а не завжди можу покинути все й сісти перед телевізором. Просила дітей, щоб в інтернеті щось дивилися. Але це таке все, що спочатку треба собі готувати, а потім людям, бо рецептури не точні, не всі продукти ходові. Хто ж це в селі буде начиняти креветками авокадо?

Останній рік готує з газети "Домашня кулінарія". Виходить щомісяця. Має 32 сторінки. Всі кольорові.

— Це дуже зручно — бачиш, яка страва буде на вид, знімки великі, бо газета завбільшки, як розгорнутий зошит. Раніше теж виписувала кулінарні видання, але вони як буклети. Маленькі, літери дрібні. Важко читати, малюнки розмиті. У "Домашній кулінарії" подобається те, що там справді домашні рецепти. Читачі свої присилають, випробувані й з доступних продуктів. Бюджетні, як тепер модно казати, — сміється кухарка.

За кожен рецепт, що надрукували в газеті з фото, читачі отримують по 55 грн. Також поради, що приготувати і як оформити страву, дають досвідчені кухарі великих ресторанів.

— От у нас одне готують, в іншій області щось друге. Я відкрила газету і маю кухню зі всієї України. Є й перші страви, з м'яса, риби, салати. Багато випічки. Рецепти написані у штуках, склянках, ложках. Зручно готувати.

Окрім рецептів, різноманітних порад і секретів досвідчених кухарів та господинь зі всієї України, в газеті "Домашня кулінарія" завжди є статті дієтологів. Вони розповідають про те, які продукти, й чим корисні, як їх поєднувати, щоб зберегти смак, користь і не нашкодити здоров'ю. Окремо номера представляють нові продукти, спеції, які з'являються в магазинах. Поради, як їх використовувати.

Передплатити "Домашню кулінарію" можна з будь-якого місяця на своїй пошті або у свого листоноші за індексом 68339. Вартість за півроку лише 20 грн. Також "Домашню кулінарію" можна передплатити у комплекті з щотижневою газетою "Поради" за індексом 86231.

Зараз ви читаєте новину «Досвідчені кухарі готують за рецептами газети "Домашня кулінарія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути