Ексклюзиви
Четвер, 27 листопада 2008 19:09

Домашні сухарики збризкують водою з часником

Автор: фото: REUTERS/Adeel Halim
  Випечений в індійських пекарнях хліб одразу ріжуть на скибки і сушать. Сухарі довго залишаються смачними й не пліснявіють
Випечений в індійських пекарнях хліб одразу ріжуть на скибки і сушать. Сухарі довго залишаються смачними й не пліснявіють

— Залишки хліба, солодкої булки ніколи не викидаю, — ділиться киянка Уляна Войтик, 35 років. — Засушую їх у духовці скибками чи маленькими кубиками для салату. Потім гриземо з чоловіком і донькою перед телевізором.

Сухарики Войтикам стають у нагоді, коли раптово закінчується хліб.

— Лізу в пакетик і вибираю найтовщі, — каже Уляна. — Скибки кладу на парову баню — і вони стають м"якими, наче щойно спечений хліб.

Якщо батон не зовсім зсохся і його можна порізати на тонкі скибки, Войтик готує грінки на сніданок. У глибокій мисці збиває на піну два-три яйця. Поступово додає цукор і молоко.

— Має вийти рідка жовтенька яєчно-молочна суміш, — у неї Уляна занурює скибки батона і залишає на 2–3 хв. просочитися рідиною. — Далі смажу на пательні.

20-річний Петро Якименко навчається в столиці. Із черствого хліба він готує гострі грінки.

— Їх можна їсти і з борщем, і з пивом, — усміхається. — Великий плюс — вони довго зберігаються.

Черствий хліб Петро намащує яйцями, збитими з томатним соусом, чорним і червоним перцем, м"яким маргарином і дрібно потертим сиром.

— Для гостроти інколи вичавлюю у суміш кілька зубців часнику. Але такі грінки їм лише ввечері.

Смакують гострі грінки зі свіжим салом та цибулею. Якименко запевняє, що їх треба смажити на пательні і їсти гарячими:

— У суміш із яєць і томатної пасти додаю якомога дрібніше порізані сало й цибулю.

Столову ложку начинки Петро кладе на скибку хліба й одразу смажить салом донизу. Грінки треба акуратно перевертати, аби суміш трималася хліба.

Киянка Оксана Масол, 22 роки, сухарики до пива готує сама. Черствий білий чи чорний хліб ріже маленькими кубиками. Збризкує їх олією, посипає спеціями й висушує в духовці.

— Захочу зі смаком курки, посипаю приправою із курятиною, — каже Оксана. — Часничні сухарики збризкую водою, настояну годину із розчавленим часником.

Зараз ви читаєте новину «Домашні сухарики збризкують водою з часником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода