четвер, 21 січня 2010 18:54

До супу із гарбуза додають імбир

Наталія Біла, 45 років, узимку варить суп із гарбуза. Аби містив більше вітамінів, додає до нього трохи імбиру.

— Для супу потрібні столова ложка олії, 500–700 грамів очищеного гарбуза, велика  картоплина, морквина, яблуко, пів чайної ложки меленого коріандру, два великі шматки імбиру. Спершу нарізую кубиками гарбуз, яблуко та картоплю. Моркву тру на крупній тертці. Олію нагріваю в каструлі з товстим дном. Смажу овочі та імбир хвилин 10–15. Потім вливаю туди десь 1,5 літра води. Коли закипить, прикручую вогонь і готую ще 20 хвилин. Насамкінець солю та перчу.

Олександр Шарапов з Умані радить узимку пити напій з імбиру.

— Корінь має приємний запах, із нього роблять спеції. Зміцнює імунітет, покращує травлення. Корисний тим, хто багато працює за комп"ютером.

Для напою корінь чистять, дрібно нарізують. Чотири-п"ять шматків заливають склянкою води і протягом кількох хвилин кип"ятять на малому вогні. Потім додають сік половини лимона й чайну ложку меду. Настоюють хвилин із 15.

Зараз ви читаєте новину «До супу із гарбуза додають імбир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути