— Яблучний пиріг із млинцями — це справжній торт, але полегшений варіант. Добре смакує холодним і гарячим. Коли готую пиріг для дорослих, замочую родзинки в коньяку. Як смажу яблука, теж вливаю трохи коньяку, — каже 30-річна Ольга Шевченко з Вінниці.
Змішує два яйця, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л олії, 0,5 л молока і склянку муки. Смажить тонкі млинці.
Яблука чистить і нарізає невеликими кубиками, збризкує соком лимона, щоб не потемніли. Родзинки заливає окропом і залишає на 5–10 хв. Потім зціджує воду, родзинки віджимає.
У сковороді розтоплює 50 г вершкового масла, кладе нарізані яблука і всипає 3 ст. л. цукру. Тушить яблука 5–7 хв., додає родзинки. Яблука повинні стати м'якшими, але не розваритися. Посипає корицею, знімає з вогню.
— Змащую вершковим маслом круглу форму. Кладу млинець, щоб повністю закрив дно. Зверху — яблука. Так шарами викладаю всі млинці й начинку. Верхній не змащую. Злегка притискаю пиріг, щоб утрамбувався. Накрити фольгою. Випікаю 25 хвилин за температури 180°C.
Білок збиває з цукром до густої піни. За 5 хв. до готовності знімає фольгу і мастить ним верх пирога. Запікає, щоб з'явився золотистий колір.
Коментарі