Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2017 07:40

Частину продуктів у террін із курячої печінки треба підсмажити

Автор: ФОТО з сайта www.gastronom.ru
  Для виготовлення терріну використовують продовгувату форму
Для виготовлення терріну використовують продовгувату форму

Паштет накривають порізаною хурмою

— Террін — це французький м'ясний паштет у вигляді цеглини, подібний до рулету чи запіканки. Роблю його з курячої печінки. Готувати страву легко. Частину продуктів потрібно підсмажити, а частину перемолоти в блендері, — говорить Тетяна Матюх, 48 років, із міста Малин Житомирської області. — Можна додавати інгредієнти у різних комбінаціях.

Дрібно ріже 700 г курячої печінки. Обсмажує її на сковороді до золотистої скоринки 5 хв. Для цього розтоплює 50 г вершкового масла. До підсмаженої печінки наливає 30 мл коньяку й тушкує ще 5 хв. Нарізає 400 г хурми кубиками.

— Третину однієї хурми ріжу тонкими пластинками. Ними потім прикрашаю страву.

Порізану кубиками хурму подрібнює в блендері. Додає 20 мл коньяку. Замочує 15 г желатину в 3 ст. л. води на 10 хв. Ставить чашку з желатином на водяну баню.

— Роблю так: ставлю на плиту півкаструлі води. Коли закипить, поміщаю на неї меншу каструлю, в яку кладу чашку з желатином. Як він розчиниться, додаю столову ложку хурми з коньяком.

Смажену печінку посипає 1 ч. л. солі та 1/2 ч. л. чорного меленого перцю й охо­лоджує. ­Вузьку продовгувату форму застеляє харчовою плівкою. На дно викладає половину печінки, на верх — шар фруктового пюре. Тоді накриває рештою печінки. Прикрашає скибками хурми. Загортає в плівку і ставить у холодильник на 3 год. Перед подачею на стіл ріже порційними шматками.

Тарталетки прикрашають помідорами чи оливками

— З печінки можна швидко зробити закуску. Перемелюю її в паштет і накладаю в хрусткі корзинки — тарталетки, — каже Тетяна Матюх.

Чистить і ріже кільцями морквину та цибулину. Ставить на вогонь сковороду, наливає 2 ст. л. олії. Кладе моркву та цибулю. Смажить до м'якості. Додає 200 г порізаних печериць. Чекає 7–8 хв. і знімає начинку на тарілку. Миє 400 г курячої печінки та ріже на шматки довільної форми. Смажить їх на олії до готовності. Змішує з овочами та перемелює на блендері до однорідної маси. Приправляє 1/2 ч. л. солі й чорного меленого перцю. Начиняє тарталетки.

— Коли роблю для себе, накладаю їх чайною ложкою. Якщо для гостей — кондитерським шприцем. Так закуска буде ошатніша. Прикрашаю порізаними помідорами чи оливками.

Зараз ви читаєте новину «Частину продуктів у террін із курячої печінки треба підсмажити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути