Черкаска 38-річна Тетяна Заїченко з ікри оселедця готує бутерброди. Додає масло й майонез.
— Ніхто в сім'ї не їв ікру з оселедців, завжди котам викидала, — розповідає. — А це знайома порадила мастити на хліб. Тепер в першу чергу за столом їх розбирають, а вже потім їдять рибу.
Ретельно відділяє ікру від плівки, добре переминає до однорідності. Додає по столовій ложці теплого масла та майонезу. Перемішує, щоб утворилася паста. Ставить у холод на 15-20 хв. Бутерброди намащує на білий хліб перед подачею на стіл.
— Майонез треба додавати найжирніший. Легкий не так смакує. Бутерброди слід їсти, доки ікра холодна. За півгодини в теплі втрачають смак, хліб розм'якає.
Коментарі