— Люблю салати з буряком. Як попробую новий, прошу рецепт, — розповідає 42-річна Алла Остапенко зі Звенигородки Черкаської області. — Готую страви з сирим, вареним і печеним овочем.
"Оселедця під шубою" замінила на полегшений варіант. Тут незвичне поєднання солоного з кисло-солодким смаком. Для заправки беру по столовій ложці гірчиці у зернах й лимонного соку, чайну ложку меду, три столові ложки оливкової олії. Перемішую. З оселедця видаляю кістки. Ріжу на маленькі кубики. Так само — кисле й соковите яблуко. Додаю цибулину і два варені буряки кубиками. Заправляю й перемішую. Можна подавати одразу. Але смачніше, як настоїться.
Салат із запеченими овочами й гірчичною заправкою готую як закуску. Буряк загортаю у фольгу й запікаю при 200 градусах 40 хвилин. Якщо треба швидко, то ставлю в мікрохвильову піч у посудині, накриваю харчовою плівкою. На 15 хвилин вмикаю на повну потужність. Готовий буряк нарізую соломкою. Додаю по столовій ложці гірчиці в зернах і яблучного оцту. Перемішую й залишаю на 15 хвилин. Ріжу соломкою запечену морквину, квашений чи свіжий огірок. Цибулину беру ялтинську синю, вона не гірка. Заправляю двома столовими ложками олії. Солю, перчу. Подаю із котлетою або бужениною.
Салат "Куряча грудка в овочах" у нашій сім'ї люблять не менше. Шаткую пів кілограма свіжої капусти. Сирий буряк і моркву тру на "корейській" тертці. Солю. Залишаю на 20 хвилин. Нарізую смужками 300 грамів курячої грудки й підсмажую. Солю, перчу. Охолоджую й перемішую з овочами та двома столовими ложками майонезу. М'ясо можна брати будь-яке. Якщо куряче філе відварити або запекти, а змастити йогуртом, то салат вийде дієтичний.
Коментарі