пʼятниця, 08 жовтня 2010 02:12

Бика натирають гірчицею і поливають пивом

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Крістіан Варга із села Івашівка запікає у Вінниці цілого бика. Готувати страву почав п’ять днів тому
Крістіан Варга із села Івашівка запікає у Вінниці цілого бика. Готувати страву почав п’ять днів тому
"Уже штук 30 таких биків зробив", - каже 29-річний Крістіан Варга із села Іванівка Берегівського району Закарпаття. У Вінниці на День міста він запікає на вертелі цілого бика. Приготувати м'ясо його запросили знайомі з ресторану "Диканька". Крістіан відрізає тонкий шматочок телятини, пробує на смак. Каже, таку страву часто замовляють на весілля. По всій довжині тушки видно поперечні надрізи. Їх роблять, аби м'ясо краще просмажилося. З оприскувача Крістіан скроплює засмажені боки пивом.

- Вийде соковитіше, - примовляє. - Пиво найліпше смакує до телятини. Навіть як шашлики робити з бика, то краще в пиві замочувати. В яловичині сала немає, то при запіканні м'ясо буде жосткувате, сухе. А так - м'яке і сочне. Оці кусочки із задньої ноги дуже смачні. Але щоб подавати, треба ще окремо їх прожарити, бо твердуваті.

Готувати бика Крістіан Варга почав п'ять днів тому.

- Спочатку бика запацував (натер. - ГПУ). Для цього взяв усяких приправ, часник, сіль, трави різні. Води - літрів із 25, якщо бик кілограмів на 400. Шприцом нашпигував у м'ясо маринад. Зверху ще гірчицею добряче натер. Загорнув фольгою. Щоб добре обмотати, пішло метрів із 70. Тримав п'ять діб у холодильнику при нулю градусів.

Коли тушка замаринувалася, фольгу знімають і окроплюють пивом.

- Відкривали в два часа дня ще вчора, починали смажити у шість вечора. Розпалювали не дрова, а деревне вугілля. Інакше вийдуть угольки, а не м'ясо.

Зараз ви читаєте новину «Бика натирають гірчицею і поливають пивом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути