понеділок, 03 грудня 2012 00:45

Базилік перетирають із олією

— Восени купую 10 літрів оливкової олії. Готую з неї на зиму заправку для салатів, — каже пенсіонерка 65-річна Катерина Олійник із міста Миронівка Київської області.

Бере базилік, тархун, кріп і петрушку. Ретельно миє й висушує.

— Ріжу або рву руками й складаю в блендер. Додаю туди трохи оливкової олії, щоб легше мололося. Коли маса стає, як густе пюре, додаю ще трохи олії. Все роблю на око.

Розливає в пляшки з-під олії, виносить у погріб.

— Вона не псується до двох років. Зберігає всі вітаміни й корисні речовини. Коли заправляю нею салат, аромат стоїть на всю хату. А коли починаєш їсти, здається, що зелень щойно зірвана з грядки.

Заправку використовує для овочевих, м'ясних і рибних салатів.

— Можна тонким шаром намазати на хліб. Виходить смачний бутерброд.

Зараз ви читаєте новину «Базилік перетирають із олією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути