— Восени купую 10 літрів оливкової олії. Готую з неї на зиму заправку для салатів, — каже пенсіонерка 65-річна Катерина Олійник із міста Миронівка Київської області.
Бере базилік, тархун, кріп і петрушку. Ретельно миє й висушує.
— Ріжу або рву руками й складаю в блендер. Додаю туди трохи оливкової олії, щоб легше мололося. Коли маса стає, як густе пюре, додаю ще трохи олії. Все роблю на око.
Розливає в пляшки з-під олії, виносить у погріб.
— Вона не псується до двох років. Зберігає всі вітаміни й корисні речовини. Коли заправляю нею салат, аромат стоїть на всю хату. А коли починаєш їсти, здається, що зелень щойно зірвана з грядки.
Заправку використовує для овочевих, м'ясних і рибних салатів.
— Можна тонким шаром намазати на хліб. Виходить смачний бутерброд.
Коментарі