Ексклюзиви
понеділок, 12 листопада 2018 07:51

Англійське рагу тушкують з корицею

Автор: www.receptiki.dn.ua
  Овочеве рагу можна запікати у гарбузі. З невеликого зрізають верхівку та виймають м’якоть. Кладуть усі складники і ставлять у духовку на 30–40 хвилин
Овочеве рагу можна запікати у гарбузі. З невеликого зрізають верхівку та виймають м’якоть. Кладуть усі складники і ставлять у духовку на 30–40 хвилин

— Гарбузове рагу роблю за годину. Рецептів є багато, дотримуюся англійського, — говорить сумчанка Наталія Ярош, 42 роки. — Для нього підійдуть будь-які ­овочі. Як свіжі, так і заморожені. Щоб страва вийшла ситніша, додаю квасолю, гриби та філе курки.

Знімає шкірку з 500 г помідорів. Перемелює в блендері. Чистить та подрібнює 3 цибулини. Підсмажує її та 100 г печериць до золотистого кольору у глибокій сковороді. Крупно ріже 4 середні картоплини. Так само нарізає 500 г очищеного гарбуза. Додає його та кар­топлю у сковорідку.

— До цього рагу не готую жодного гарніру. Тут, крім картоплі, вистачає ситних овочів. Коли ж їх замало, додаю підсмажені шматки курятини, вистачить одного філе.

Заливає рагу томатним пюре, присмачує паличкою кориці, 10 горошинами духмяного перцю та кладе 4 лаврових листки. Посипає 1/2 ч. л. солі та перемішує. Накриває сковороду кришкою та тушкує на середньому вогні 30 хв. Коли страва приготується, дістає з рагу лаврове листя та коричну паличку.

— Рагу можна готувати не у формі, а у гарбузі. Мию невеликий, зрізую верхівку та ложкою виймаю м'якоть. Кладу всі складники у цю імпровізовану посудину і запікаю 30–40 хвилин. На стіл подаю у гарбузі.

— Із гарбуза, що не приготуй, все виходить до ладу. Нещодавно приготувала гарбузовий хліб із часником та гострим перцем, дуже сподобався, — говорить киянка Аліна ­Кононенко, 33 роки. — Ця яскрава випічка вражає не тільки кольором, а й сильним пряним ароматом.

Розводить 7 г сухих дріжджів та 1 ч. л. цукру в 30 мл води. Залишає на 15 хв. Розрізує 4 зубчики часнику та 2 перці чилі. Підсмажує їх на олії 3–4 хв. Змішує дріжджі зі 100 мл теплої води. Додає 400 г гарбузового пюре, 4 г солоду і перемішує. Просіває сюди 500 г борошна і замішує м'яке, еластичне тісто. Додає 1/3 ч. л. солі та 2 ст. л. олії. Місить 10 хв і скочує тісто в кулю. Перекладає у змащену олією миску та накриває плівкою. Тримає годину в теплому місці, щоб тісто збільшилося вдвічі. Тоді формує його в буханець і викладає на посипане борошном деко. Накриває рушником і дає підійти ще 30 хвилин. Зверху посипає гарбузовим насінням і ставить випікатися у духовку при 220°C. Через 10 хв. температуру зменшує до 200. Ставить на низ духовки інше деко з холодною водою. Пече хліб ще півгодини.

Зараз ви читаєте новину «Англійське рагу тушкують з корицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути