— Це дорогий коктейль, тому я його роблю на свята,— розповідає киянка Інна Плаксійчук, 25 років.— Для нього треба пляшку білого сухого вина, свіжий ананас і шампанське.
У скляній посудині пересипає порізану на шматочки половину ананаса цукром. Заливає 400 г вина. Настоює 2 год.
— Якщо жарко, може прокиснути, а в холодильнику вино не натягує ананасом. Найкраще виносити на балкон. Потім виливаю решту вина з пляшки і додаю 50 грамів цукрового сиропу. Це на любителя. Якщо вино солодке, можна й не лити.
Напій стоїть іще годину. Перед подачею у нього вливають пляшку шампанського. Коктейль можна зробити швидше. У келихи розкладають по кілька дрібних кубиків ананаса, два шматочки льоду, 2 ст. ложки ананасового соку й 3 — білого солодкого вермуту. Доливають по ложці горілки. П'ють крізь соломинку.
Коментарі