
— Шашлики для компанії на природі на Новий рік — це банально. Годин 5 маринуються, потім з каструлями носитися. Смачніше, швидше й простіше купити свинячі стейки — м'ясо на кісточці. Продають порізане на порції. Сіль, перець, приправи для грилю і свинини, трохи меленого лаврового листу. Цим всім посипали, злегка олією побризкали. За хвилин 15 можна класти на решітку й пекти, — розказує 28-річний Олександр Ющенко, шеф-кухар столичного ресторану "АВТО-ГРИЛЬ Мисливець".
Хто любить жирне м'ясо, за цим рецептом радить приготувати свинячі ребра. Кладе на роздільну дошку розморожену скумбрію.
— Розморожуйте просто в мисці. Водою не заливайте, бо буде розсипатися. Через розріз живота виймаю нутрощі й хребет. Або розрізайте рибу вздовж по спині. Хребет зверху легше витягнути. Але ріжте обережно. Щоб обидві половинки трималися голови.
Радить брати великі рибини, від 400 г. У таких менше кісток, жирніші. Не купувати скумбрії з жовтизною — це ознака старої залежаної риби. Миє патрані туші, натирає сіллю і білим перцем.
— Чорний на готовій рибі виглядає як пісок. Трошки поллю соком зі свіжого лимона, олії кілька крапель, щоб рум'янилась, і одразу на решітку.
Від риби не відходьте, весь час поглядайте, печеться швидко. У готової біле м'ясо, шкуринка золотиста, й на ній піниться сік.
— До риби — червоне вино, а до стейків — овочі й горілочка. Для дам і дітей пропоную запекти ананас або банани.
Ананас бере свіжий від 1,5 кг. Чистить і ріже кільцями до 5 см. Розкладає на решітку й пече 2–3 хв., перевертає на інший бік. Готовий поливає сиропом.
— Грам 300 води й 30 цукру, трохи ваніліну. Можна коньяком збризкати чи корицею присипати. Це хто що любить. Бюджетніше запекти банан. Чищений розрізають повздовж і печуть так само, як ананас. Але готується вдвічі швидше, бо м'який.
Коментарі