понеділок, 22 січня 2018 07:30

Американську піцу роблять із сирними бортиками

Автор: www.cookorama.net
  Американську піцу роблять з високими бортиками, щоб начинка трималась усередині. Можна класти бекон, курку, капусту. Різні копченості і ковбаси. Піцу щедро посипають сиром
Американську піцу роблять з високими бортиками, щоб начинка трималась усередині. Можна класти бекон, курку, капусту. Різні копченості і ковбаси. Піцу щедро посипають сиром

— Раніше думала, що більше покласти начинки на піцу, то смачніше. Доки сусідка не навчила її правильно робити, — каже Ангеліна Мотліч, 43 роки, з міста Рівне. — Італійська піца завжди тонко розкочується, але не качалкою, а руками. Борошно беруть тільки твердих сортів, щоб не повніти. Американці ж піцу готують пишну і чого тільки в неї не додають. Роблю буває раз одну, раз другу. Чоловік більше любить пухку, а доньки, щоб на зубах хрустіло.

Для італійської піци наливає 150 мл теп­лої води і кладе 4 ч. л. сухих дріжджів. Перемішує і чекає, щоб розчинилися. Насипає 150 г борошна, замішує тісто і ставить в тепле місце.

— У мене вдома такого немає, тому нагріваю трохи духовку і ставлю в неї на півгодини.

Тоді додає 4 ст. л. оливкової олії, 1/4 ч. л. солі, 150 мл води та 450 г борошна. Замішує тісто і ставить на 2 год. у темне місце, періодично підмішуючи. Потім розтягує тісто руками, щоб вийшов корж 35–40 см в діаметрі. Кладе на деко і готує начинку.

— В італійський рецепт піци йде не більше трьох-чотирьох інгредієнтів. Можна класти сир, часник, помідори, оливки, гострі ковбаски, гриби, анчоуси, солодкий і гострий перець. Присмачують орегано й базиліком. Італійці не беруть заморожених продуктів, тільки свіжі.

Заливає окропом 200 г стиглих помідорів і знімає шкірку. Потім розрізує їх навпіл і видаляє насіння. М'якоть ріже на шматочки, додає 3 ст. л. оливкової олії, дрібку цукру та 10 листків свіжого базиліку. Чистить три зубчики часнику і ріже тонкими пластинками, 10 маслин — тонкими кружками. Тре на дрібній тертці 30 г твердого сиру. Викладає все на тісто і ставить на 10 хв. у духовку при 200°С.

— Американську піцу роблю завжди із сирними бортиками.

У 125 мл теплої води розводить 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів і дрібку солі. Залишає на 15 хв. і додає склянку борошна. Замішує тісто, щоб не липнуло до рук. Мастить глибоку миску олією і кладе туди тісто. Накриває рушником і на годину залишає в теплому місці. Тим часом готує начинку. 150 г твердого сиру ріже брусками. Стільки ж сиру тре на крупній тертці. Чистить одну цибулину, ріже тонкими півкільцями і підсмажує на малому вогні. Ріже кільцями 200 г копченої ковбаси, тонкими смужками — болгарський перець і крупний маринований огірок.

— Можна класти бекон, курку, капусту, різні копченості, ковбаси, ананаси й гірчицю.

Тісто розкачує не тонше 7 мм і по краю викладає шматки сиру. Загортає їх у тісто. Для соусу збиває до однорідності одне яйце, 2 ст. л. кетчупу і 1 ч. л. орегано. Мастить цим тісто і посипає половину тертого сиру. Викладає ковбасу, цибулю, перець, огірок, посипає рештою сиру. Ставить у духовку при 230–250° на 8–10 хв.

Зараз ви читаєте новину «Американську піцу роблять із сирними бортиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути