Киянка Олена Лукіна, 25 років, удома готує "ікру минтая" з манки. Купує філе оселедця в пластиковій банці. Заправку, в якій була риба, виливає в каструльку. Додає трохи води та олії й ставить на вогонь. Манну крупу обсмажує на сковорідці до світло-кремового кольору. Як юшка закипіла — кидає манку. Поки "каша" вариться, дівчина додає томатний соус, спеції, сіль і ще трохи олії. Зварену ікру-манку викладає на тарілку. Смак страви не відрізнити від магазинної ікри минтая марки "Санта Бремор".
— Як готуєте, не зважайте на запах. Варимо все ж таки оселедець. Пахне не зовсім приємно. Зате, холодна страва — дуже смачна, — каже Олена.
Заправка з-під оселедця – до 100 г, вода – 200 г, крупа манна – менше половини стакана, соус томатний – 1,5 ст. ложки, зелень, сіль, спеції
Коментарі