понеділок, 21 вересня 2020 00:01

Ягідну галету готують на пісному тісті

— Готую фруктово-ягідну галету з мінімуму інгредієнтів. Тісто пісне, але за смаком і структурою не поступається пісочному, — каже 35-річна Ірина Орищенко з Києва.

— 250 грамів просіяного борошна змішую з неповною чайною ложкою розпушувача. Додаю півтори столові ложки звичайного та половину чайної ложки ванільного цукру, дрібку солі. Окремо змішую 65 мілілітрів гарячої кип'яченої води та стільки ж олії. Вливаю до суміші з борошна. Замішую тісто.

На пергаменті тонко розкачую у довільну форму. Змішую по чайній ложці панірувальних сухарів і кориці та посипаю тісто, відступаючи від країв на 10–12 сантиметрів.

Для начинки 400 грамів будь-яких фруктів і ягід з'єдную зі столовою ложкою крохмалю та цукру. Останнього можна більше покласти, залежить від кислоти ягід. Викладаю на тісто. Згортаю непосипаний край до центру. Трохи заліплюю загини. Випікаю 20 хвилин за температури 180 градусів. Коли охолоне, притрушую пудрою.

Зараз ви читаєте новину «Ягідну галету готують на пісному тісті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути