понеділок, 20 серпня 2018 07:50

Яблучний пиріг посипають тертим тістом

Автор: WWW.ZHENSKOE-MNENIE.RU
  Тертий яблучний торт з пудингом випікають 45 хвилин. Готовий посипають цукровою пудрою
Тертий яблучний торт з пудингом випікають 45 хвилин. Готовий посипають цукровою пудрою

— Печу до Спаса такий пиріг. Роблю шар із пудингу або заварного крему. З ним тісто виходить легке, — розповідає киянка Марина Олешко, 43 роки.

До 2 склянок борошна додає 0,5 склянки цукру, 1 ч. л. розпушувача, 250 г м'якого вершкового масла, яйце й 2 ст. л. сметани. Замішує тісто.

— Сподобався рецепт, бо на нього не треба нічого особливого купувати. А то на роботі якось порадили пиріг, де потрібно майже лоток яєць. Така випічка буде золотою.

Загортає у фольгу і кладе в морозильну камеру третину тіста. Решту розрівнює у формі, застеленій папером для випічки. Робить бортики. Присипає 1 ст. л. манної крупи.

— Без бортиків тут не обійтися, інакше начинка витече. Вона загусне, й пиріг буде легко різати.

Для начинки розводить вміст двох пакетів вершкового пудингу в 5–6 ст. л. молока. Додає 4 ст. л. цукру. Розмішує. Доливає ще 0,9 л гарячого молока.

Шість середніх очищених яблук ріже кубиками. Викладає на розігріту сковороду, всипає 2 ст. л. цукру й 0,5 ч. л. меленої кориці. Тушкує на середньому вогні 5–7 хв.

Викладає яблука на корж. На них виливає гарячий пудинг. Зверху натирає заморожену частину тіста. Випікає пиріг у розігрітій до 180°C духовці 45 хв.

Виймає та посипає цукровою пудрою. Коли охолоне, ріже на порції.

Для печива яблука карамелізують

— Як дозрівають яблука, роблю печиво. Ніжне на смак, із ледь вловимим ароматом кориці, — каже 29-річна Антоніна Харчук із Нетішина Хмельницької області.

Ріже два середніх яблука кубиками. Розтоплює на сковороді 50 г вершкового масла. Всипає 70 г цукру, подрібнені фрукти і 0,5 ч. л. кориці. Тушкує до утворення сиропу й легкої карамелізації. Знімає сковороду з вогню й дає охолонути. Духовку розігріває до 180°C.

Збиває 50 г вершкового масла з яйцем до кремоподібної консистенції. Додає 1 ч. л. розпушувача, 2 ч. л. лимонного соку та 150 г просіяного борошна. Все перемішує з яблучною масою. Викладає тісто столовою ложкою на деко, вистелене пекарським папером. Ставить у духовку на 20 хв. до появи золотистого кольору.

Зараз ви читаєте новину «Яблучний пиріг посипають тертим тістом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути