Ексклюзиви
понеділок, 21 вересня 2020 05:06

Яблучна наливка "зріє" на сонці

— Роблю у вересні ліниву наливку. Тоді якраз доспівають Цукровки — сорт яблуні. З них виходить неймовірний яблучник. Так називаю, бо крім цього фрукту там є тільки цукор і горілка, — розповідає Антоніна Черенько, 38 років, із міста Фастів Київської області. — На смак напій — щось середнє між шампанським і сидром.

Чищу і ріжу кубиками 2,5 кілограма яблук. Кидаю у бутель і заливаю 1,5 літра горілки та 7 — води. Перемішую. Закриваю горло бутля марлею й ставлю на сонце на два тижні. Суміш щодня перемішую дерев'яним штапиком. За цей час яблука мають спливти до верху. Тоді їх викидаю, а в напій всипаю 2 кілограми цукру. Ставлю бутель на сонце на годину, тоді проціджую крізь сито. Переливаю у скляні пляшки й закриваю пробками. Ставлю у погріб на три тижні й тоді готове.

Зараз ви читаєте новину «Яблучна наливка "зріє" на сонці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути