— Люблю пити не виноградне вино, а яблучне, — каже 37-річна Катерина Гончарук із міста Ірпінь Київської області. — Пахне, як компот із сушини, а на смак — пряний чай. Усі інгредієнти закидаю в киплячий сік на кілька хвилин, і готово.
Наливає 3 л яблучного соку у 5-літрову каструлю. Додає три гвоздики й розламані навпіл три палички кориці. Чистить корінь імбиру, завдовжки 6 см. Тре на дрібній тертці. Доводить до кипіння на невеликому вогні. Додає сік половини лимона та 0,7 л білого напівсолодкого вина.
У кипляче вино ріже тонкими скибками три яблука. За 2 хв. вогонь вимикає. Коли вистигне, додає 1–2 ст. л. меду. На ніч ставить у холодильник. На стіл напій подають охолодженим.
×
Коментарі