Шинку запікають у рукаві

— Шинка із сухофруктами прикрасить святковий стіл. Готувати страву швидко, — каже 38-річна Ірина Антал з селища Івано-Франкове Яворівського району Львівської області.

— По 70 грамів інжиру, чорносливу та кураги заливаю окропом на 15 хвилин. Промиваю 800 грамів свинячої корейки. Роблю п'ять надрізів завглибшки 2 сантиметри на відстані 1–1,5 сантиметра. Натираю сіллю і перцем розрізи. Вкладаю в них по черзі курагу, чорнослив, інжир. Корейку перев'язую харчовою ниткою. Викладаю на деко і змащую двома столовими ложками рідкого меду й однією — олії. Кладу лавровий листок. Солю, перчу. Посипаю чайною ложкою кмину. Поливаю 300 мілілітрами білого сухого вина.

Запікаю 90 хвилин за температури 180 градусів, періодично поливаючи вином із форми. Охолоджену корейку залишаю в холодильнику на добу.

— За рецептом матері готую найпростішу шинку. ­Виходить соковита, м'яка і смачна, — говорить 53-річна Валентина Товкач з Черкас.

— Замочую на добу 1,5 кілограма свинячої вирізки в розсолі із 2 літрів води, п'яти лаврових листків, 10 горошин чорного перцю і 30 грамів солі. Потім у м'ясі роблю надрізи й нашпиговую часником і лавровим листом. Запікаю в рукаві годину за температури 180 градусів.

Маю рецепт шинки від невістки. Теж виходить смачна.

1,5 кілограма вирізки свинини на 2 години заливаю літром води з двома чайними ложками соди. Цей маринад очищує м'ясо. Тоді промиваю. Шпажкою чи ножем роблю проколи. Заливаю розсолом із літра води і столової ложки солі. Ставлю на 4 години в холодильник. Витираю насухо і кладу у форму. Змащую маринадом із 50 мілілітрів соєвого соусу, 70 грамів меду, двох столових ложок гірчиці в зернах, по чайній ложці сушеного часнику й базиліку та по пів чайної ложки чорного меленого перцю, мускатного горіха, коріандру й шафрану. Ставлю на ніч у холодильник.

Наступного дня перевертаю м'ясо й додаю 50 грамів води. Накриваю кришкою чи фольгою. Запікаю 1,5 години за температури 180 градусів. Кожні 20 хвилин поливаю маринадом із форми. Зверху утворюється скоринка, а середина м'яка й соковита.

Зараз ви читаєте новину «Шинку запікають у рукаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути