Ажурні млинці готують на дріжджовому тісті

Євген Клопотенко начиняє страву печерицями

Масляну цьогоріч відзначають із 8 по 14 березня. Головний атрибут свята — млинці. Їх ­печуть із пшеничного, кукурудзяного, житнього або вівсяного борошна. Подають із маслом, сметаною, медом, фруктами, сиром, ікрою та іншими начинками. Свято передує Великодньому посту, що триватиме до 1 травня.

— Млинці на дріжджовому тісті відрізняються від класичних тим, що виходять пружні й ажурні. Їх можна готувати не лише на Масляну, — каже 33-річний Євген Клопотенко, кулінарний експерт із Києва.

Автор: ФОТО надало ТОВ ”Лесаффр Україна”
  Млинці на дріжджовому тісті виходять ніжні й пружні. Довго не черствіють. Смакують з будь-якою начинкою
Млинці на дріжджовому тісті виходять ніжні й пружні. Довго не черствіють. Смакують з будь-якою начинкою

— Для тіста прогріваю до 40 градусів 300 мілілітрів молока, всипаю столову ложку цукру, дрібку солі та 15 грамів дріжджів "Духмяна Хата". Перемішую. Залишаю на 10 хвилин.

Змішую яйце, 150 грамів борошна та столову ложку олії. З'єдную з дріжджовою масою і замішую тісто. Накриваю харчовою плівкою, ставлю в тепле місце на 40 хвилин. Перемішую. Тоді смажу млинці. Змащувати сковорідку маслом не треба — добре відстають і не рвуться при перекиданні.

Для начинки 200 грамів дрібно нарізаного кубиками слабосоленого лосося змішую з ­подрібненими п'ятьма гілочками кропу, соком половини лимона та 200 грамами верш­кового крем-сиру. Додаю ­вичавлений сік із натертого ­буряка.

Якщо рибна начинка вам не до смаку, можна приготувати грибну. Обсмажую 10 хвилин 100 грамів нарізаних пластинами печериць із 50 грамами масла. Перчу і солю. Додаю 150 мілілітрів червоного вина й тушкую на середньому вогні до випарювання.

Смачна і бананова начинка. 100 грамів кунжуту обсмажую 3 хвилини. Помішую, щоб не пригорів. З'єдную його із порізаним кружальцями бананом і 100 мілілітрами сметани або йогурту. Загортаю у млинці.

— Запорукою пухкої та якісної випічки є свіжі дріжджі. "Духмяна Хата" — ідеальний варіант. Вони універсальні. Підходять і для найскладніших кондитерських виробів — паски, круасанів, слойок, де багато здоби в рецептурі. Також легко справляються і з простими рецептами — піцою, пиріжками, пирогами, — говорить Світлана Паливода, керівник технологічного відділу французької компанії "Лесаффр Україна", що виробляє дріжджі "Духмяна Хата".

 

Дріжджі "Духмяна Хата" — єдині на ринку домашнього хлібопечення, які можуть справитися з важким здобним тістом. З ними господині не потрібно перейматися, чи вдасться її випічка.

Ці дріжджі не вимагають попередньої активації. Їх можна одразу використовувати для замісу. Вони гарантують швидкий підйом тіста. Не надають специфічного дріжджового запаху, що робить їх найкращими на ринку домашньої випічки. Будь-яка господиня може бути певна, що з "Духмяною Хатою" здоба точно вдасться. Буде пухка, повітряна — просто ідеальна.

Свіжість дріжджів забезпечує спеціальна упаковка. Завдяки покриттю HOT-MELT, що має бар'єрні властивості, дріжджові клітини набагато краще зберігають свою активність протягом усього терміну придатності.

Зараз ви читаєте новину «Ажурні млинці готують на дріжджовому тісті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути