Ексклюзиви
четвер, 11 серпня 2011 15:34

Як подолати невдачі? Українці поділились досвідом

 

Храм Прам-Мані в провінції Наконнайон у Таїланді пропонує проводити репетицію смерті з імітацією похорону для тих, кого супроводжують постійні невдачі, і з'явилося бажання почати життя заново. Щодня о 09.09 і 13.09 за місцевим часом учасники ритуалу стають перед своїми домовинами з квітами в руках і моляться, щоб невдачі пішли геть, а потім просять про удачу. Тайці вважають, що її приносить число 9.

- Спочатку ми молимося за покійних, щоб змити все погане. Воно йде геть, коли чернець кладе простирадло на труну, - каже ведучий церемонії, монах Рін Манабум. - Чернець перевертає простирадло і стягує його, ніби повертаючи добре людині. Доки учасники церемонії лежать у трунах, монахи читають молитви. Після цього вони встають із домовин, а ченці благословляють їх святою водою. Коштує церемонія 180 бат ($6. - "Країна") за квіти, простирадло й ??набір чесноти?? - до нього належать предмети першої необхідності, наприклад, зубна паста, зубна щітка і їжа-   який віддають ченцям.

Ми запитали у читачів: що вони роблять, аби покінчити з постійними невдачами?

Плачу, злюся, аналізую і так, доки не набридне. Як правило, тижня вистачає. У цей період не вживаю алкоголь, бо це тільки загострює душевний біль. Випиваю пляшку мартіні, коли розумію, що чорна смуга позаду.

Світлана СОБОЛЬ, 30 років, менеджер із продажу, місто Кривий Ріг Дніпропетровсьої області

Посилаю все подалі й іду в магазин. Купую те, що давно хотів. Якщо ж на це не вистачає грошей, то беру якісь тістечка, шоколад.

Владислав ТВЕРСКОВ, 18 років, студент, Київ

Кажу собі, що є люди, яким набагато складніше, ніж мені, і мої проблеми здалися б їм дурницями. У мене є подруга з невиліковно хворою дитиною. Вона без чоловіка, заробляє на життя й на лікування сина, страждає від самотності, не може собі дозволити поїхати кудись на море у відпустку. На поверсі ровесниця потрапила в автокатастрофу й залишилася без ніг. Колега в один день втратив усіх рідних і житло через пожежу. Після такого мені просто стає соромно, що парюся через свої проблеми.

Вікторія РОЗСОХА, 28 років, учитель, селище Міжгір'я Закарпатської області

Допомагає підтримка на форумах в інтернеті.

Тамара РІШКО, 34 роки, лікар, Київ

Молюся, згадуючи всі неприємні ситуації за останній час. Якщо замішані не обставини, а люди, то йду в церкву і ставлю за них свічки. Допомагає і просто поблукати містом і помріяти.

Іванна ВАТУЛЯК, 33 роки, художниця, Львів

Знаходжу в невдачах хоч якийсь позитив. Востаннє завдяки проблемам і тому, що сильно перенервував, схуд на 4 кілограми за півтора місяця. А доти на дієтах міг скинути максимум на кілограм.

Олександр МИХАЛЬОВ, 31 рік, підприємець, Донецьк

Намагаюся в день зробити хоч одну дрібну добру справу. Наприклад, у дорозі пропускаю машину перед собою і отримую миготливе "спасибі" фарами. Усміхаюся дитині, яка плаче. Заставляю себе співати позитивних пісень.

Олександр КВАРТА, 34 роки, музикант, місто Охтирка Сумської області

По черзі навідуюся з пляшкою до друзів, з якими вчився або служив. Головне-  зовсім не заквасити. Бо одного разу пив цілий місяць.

Валерій ШАКАЛО, 41 рік, військовий на пенсії, Запоріжжя

Намагаюся не зациклюватися на собі, а робити, як мій брат - допомагати рідним, близьким, друзям, просто перехожим, вирішувати чужі проблеми. Він завжди так робив. Загинув два роки тому. А люди досі його не забувають, часто бачу на їхніх щоках сльози, коли про нього говорять.

Любов ІНДЮЧЕНКО, 32 роки, швачка, Дніпропетровськ

Більше часу проводжу із сім'єю.

Олександр ДУБИЦЬКИЙ, 44 роки, будівельник, Київ

Йду до баби Ліди в сусіднє село, щоб зняла з мене порчу. Вона там щось над головою прошепоче. Потім удома при відчинених вікнах і запалених свічках читаю молитву, яку вона дасть. Ще кроплю кожен куточок кімнати святою водою. Наче помагає.

Марія РОЗМАН, 57 років, продавець, село Дулово на Закарпатті

Зараз ви читаєте новину «Як подолати невдачі? Українці поділились досвідом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути