четвер, 16 червня 2011 12:44

Восьмий етно-фестиваль "Країна Мрій"

Велика сцена

- Відкрили простий рецепт: щоб зірвало башту від музики, треба збирати в лісі ягоду-голубицю, а в плеєрі слухати нашу пісню "Дурниці", - каже лідер білоруського гурту "Осиміра" Андрусь Половченя. - Хоча у всіх дах зносить передусім від наших скрипальок, Касі й Лариси.

25 червня, 20.00, Виступ білоруського гурту "Осиміра"

Нічний гавкіт собак із Балі та звуки гри в крикет на Шрі-Ланці супроводжують гітару американця Вейда Шумена. Також джаз-фолк гурт Hazmat Modine грає на трубах, гармоніках і саксофонах.

26 червня, 19.00, виступ американського гурту Hazmat Modine

- Якось на вулиці мене переплутали з Колею Басковим. Може, через світле волосся, - каже лідер гурту "ВВ" Олег Скрипка. - Але іноді простіше дати автограф за Колю, ніж пояснювати, що ти не Басков.

26 червня, 21.00, виступ Олега Скрипки і джаз-кабаре "Забава"

Літературна сцена

- Щоб привернути увагу жінок, є тільки два ефективні методи - стати зіркою рок-н-ролу або прогресивним поетом в арафатці з борідкою, - вважає кобзар-слемер Євген Сталкер із Кіровограда.

25 червня, 15.00, Кобзарський слем

- Не можу допустити, щоб моя книжка стала інструментом русифікації, - відповів Василь Шкляр на пропозицію перекласти його роман "Чорний ворон" російською.

26 червня, 17.00, зустріч із письменником Василем Шклярем

Якщо ти лежиш у гробу,

Спокійно лежи на горбу

Життя непогана хріновина

Тобі ще заграють Бетховена

(Юрко Позаяк, "Якщо")

26 червня, 18.00, вечір іронічної поезії

Галявина "Козацькі розваги"

З оселедцем на голові й жовто-блакитним батогом, примотаним до рюкзака, ходить Вадим Васильчук із Братства бойового козацького звичаю "Спас". Каже: "Батіг допомагає спілкуватися ввечері з тими, кого надто цікавить моя зачіска. А коли патрулі чіпляються, маю два варіанти відповіді: "Пас корів" або "Моя жінка любить садо-мазо".

25-26 червня, 13.00, розваги від Братства бойового козацького звичаю "Спас"

Україно-японський культурний центр

Понад 100 способів перетворити квадратний клапоть тканини на сумку знає мистецтво фурошікі. Назва дослівно перекладається як банний килимок. Раніше японці загортали в нього речі після лазні. Тепер із квадратного шматка тканини роблять сумки для ноутбуків.

25-26 червня, майстер-класи з фурошікі

Чайна "Старовинні напої"

- Давньоруський напій молочай заварюється на іван-траві з додаванням молока та східних спецій. Деколи просто кидають сіль і перець, - каже Олександр Ваврик із руського клубу "Культ РА". - Молочай готували в походах. Він відновлював сили, того Івани були такими сильними.

25-26 червня, частування старовинними напоями

Алея майстрів

Ліпити глечики без гончарного кола навчатимуть на майстер-класі з трипільського гончарства. Як і трипільці, майстри не використовуватимуть фарб. Посуд виготовлятимуть із кольорових глин - помаранчевої, блакитної, сірої.

25-26 червня, майстер-класи з народних ремесел

- Назвав би себе художником-вишивальником, - казав хіпі Ян "Метелик" Ляшкевич. Відвідував понад 20 фестивалів на рік. Торік помер у 49 від серцевого нападу. - 25 років вишиваю. Вишив зо три тисячі метеликів. Мрію про виставку. Вишивка - робота благородна, але невдячна. Мені очі диктують, руки роблять. Живеш тим усім енергетично. Коли працюєш без посередника, без комп'ютера, у тебе все ціле - душа, тіло, пориви й фантазія.

Перший фестиваль "Країна мрій" - без Яна Метелика

Зараз ви читаєте новину «Восьмий етно-фестиваль "Країна Мрій"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути