середа, 07 листопада 2018 15:25

У Німеччини немає "зірок"

В останні роки спостерігається дивна, на перший погляд, тенденція. Що сильніша в тій чи іншій країні футбольна ліга, то гірше виступає національна команда. Вічна, як колись здавалося, аксіома "сильний чемпіонат – сильна збірна" вже не актуальна. Першою жертвою стала Англія. Її футбольна ліга – найбагатша і наймогутніша у світі. В тамтешніх клубах виступають чи не 90 відсотків найкращих футболістів планети. А національна збірна виглядає посередньою вже не один десяток років.

 

Тепер настала черга Німеччини. Раніше її найкращі футболісти грали за кордоном, а тепер чемпіонат теж поступово стає змаганням "збірних світу". Нехай і не таких потужних, як в Англії. Досить порівняти склади французької та німецької національних команд, аби побачити: в першій самі лише світові зірки, а у другій просто дуже сильні футболісти.

Причина проста – французький футбол поки що орієнтований на "експорт" гравців. У командах постійно з'являються вакансії на заміну тим, хто поїхав виступати за кордон. Тож молоді гравці зростають дуже швидко. Досить згадати Мбаппе, який почав виходити на поле у стартовому складі "Монако" ще в юнацькому віці. У німецьких же клубах талановитому юнакові слід пробиватися до складу крізь численних іноземців. Звісно, у країні можуть знову, як на початку двотисячних, запустити потужну програму з підготовки юних футболістів і доведення їхнього рівня до найвищого. Але де вони гратимуть?

Саме у цьому, а не в помилках тренерів команди Німеччини, у виборі гравців чи тактики на матчі, полягає, як на мене, причина невдач колись непереможної футбольної "бундесмашини".

Зараз ви читаєте новину «У Німеччини немає "зірок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути