середа, 05 грудня 2018 15:10

Шевченко влаштував "день агента"

День першого снігопаду в Україні жартома називають "днем ремонтника". Саме на першому снігу недосвідчені водії розбивають свої авто й стають клієнтами станцій технічного обслуговування. За цією аналогією контрольні матчі національних команд, де результат не має принципового значення, можна називати "днями агента".

Саме в таких поєдинках на поле виходить максимальна кількість футболістів. Багато хто – вперше і востаннє. На радість своїм агентам, які тепер можуть пропонувати послуги цих футболістів набагато дорожче: тепер ті назавжди стають "гравцями збірної". Так роблять усі. Наша національна команда – не виняток. Як наслідок, маємо майже півсотні діючих "футболістів збірної", а грати нікому.

  Микола НЕСЕНЮК
Микола НЕСЕНЮК

Наприкінці року тренер збірної України влаштував не один, а одразу два "дні агента". Андрій Шевченко випустив незрозумілий склад не лише в контрольному матчі з Туреччиною, а й в офіційному зі Словаччиною. Чому ні? Результат поєдинку нічого не вирішував. У відповідь мотивовані словаки буквально розтрощили Україну, яка грала невідомо у що. Можливо, Шевченко та його численні помічники не знають, що за кілька днів навчити нової тактики не можна навіть клубну команду, а не те що національну, деякі гравці якої бачать один одного кілька разів на рік?

Не вважаю за потрібне обговорювати гру збірної України проти Словаччини й Туреччини. Це все одно, що аналізувати матч на пляжі, де у складі виходять усі, хто забажає. Що хотів побачити тренер нашої збірної в цих поєдинках? Яку інформацію хотів отримати? Аби ще раз переконатися, що Коваленко непотрібен збірній, не варто було стільки мучити команду й уболівальників. Агентів улюбленця Шевченка ця гра теж навряд чи потішила.

А яка, власне, різниця? Хто в нас переймається престижем національної команди після того, як чемпіон країни програв із рахунком 0:6 і ніхто цього чемпіона за це не критикував? Хіба не почесно поступитися словакам 1:4? Коли так піде далі, будуть ще почесніші поразки. На радість агентам

Зараз ви читаєте новину «Шевченко влаштував "день агента"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути