пʼятниця, 22 червня 2018 14:15

Найбільші шанси має Бразилія, "вистрілити" здатна Нігерія

Із 14 червня по 15 липня у Росії триватиме фінальна частина Кубка світу з футболу. Це 21-й подібний турнір. 11 разів його вигравали європейські команди: по чотири – Німеччина та Італія, по одному – Франція, Англія та Іспанія. Дев'ять перемог мають південноамериканці: п'ять – Бразилія, по дві – Аргентина та Уругвай

– Немає належного сприйняття прийдешнього турніру, – каже 39-річний Сергій БАБАРИКА. – Причина: він проходитиме у Росії, на території країни-агресора. Думка одна – швидше б усе це закінчилося. Свята не відчувається і не чекаємо Кубок світу-2018 так, як минулі змагання. Але матчі дивитимуся.

Хто головний фаворит турніру?

– Бразилія. Нинішня команда за складом не така яскрава, як, скажімо, 2006 року. Але вона дуже збалансована і має сильного тренера – Тіте. Це те, що необхідно для виграшу турніру. Таким чином бразильці тріумфували 1994‑го і 2002 року. Також вони дуже впевнено виглядали під час відбіркового турніру.

Хто може перешкодити бразильцям узяти титул?

– Французи – їх вважаю найсильнішими на турнірі за складом. Але у них завжди виникають внутрішні чвари. А ще – Іспанія та Німеччина.

Чому серед претендентів не називаєте Аргентину?

– Припускаю, що ця команда може дійти навіть до фіналу. Але якщо так – це буде "вбивство" футболу. Як було 1990-го і 2014 року, коли Аргентина "виїжджала" на воротареві й захисту. Вони ледь проповзли до фінальної частини, де програли Бразилії – 0:3. А за грою там мало бути – 0:6 чи 0:7.

  Гравці збірної Німеччини радіють перемозі у фінальному матчі Кубка світу-2014.  13 липня вони обіграли Аргентину – 1:0  і стали чотириразовими чемпіонами світу
Гравці збірної Німеччини радіють перемозі у фінальному матчі Кубка світу-2014. 13 липня вони обіграли Аргентину – 1:0 і стали чотириразовими чемпіонами світу

Але в Аргентини є Мессі.

– Це важливий фактор. Недавно без нього у товариському матчі з Іспанією поступилися – 1:6. Але Мессі може витягти матч чи два. Однак серйозних успіхів ця команда здатна досягнути тільки грою від оборони. Це при тому, що нинішній тренер Хорхе Сампаолі – прихильник наступу. Але змінити психологію футболістів йому поки що не вдається.

Хто може вистрілити на турнірі?

– Думаю, далеко пройде Нігерія. У неї непоганий склад і сильний тренер, німець Гернот Рор. Чвертьфінал для них цілком реальний. Туди ж здатні потрапити збірні Бельгії, Хорватії, проте це нікого не здивує.

Кого з гравців бракуватиме на турнірі?

– Валлійця Ґарета Бейла – героя фінального матчу Ліги чемпіонів-2018.

Турнір пропустять Італія та Нідерланди. Це серйозна втрата?

– Ні. Якщо найсильніший атакувальний футболіст Нідерландів нині – Квінсі-Промес, цій збірній нічого робити на Кубку світу. За Італією можна було б жалкувати, якби її тренував Антоніо Конте, як на Євро‑2016. За теперішньою – ні.

На що може розраховувати збірна Англії?

– Зіграти у чвертьфіналі. Тільки тому, що слабка група і непогана "сітка". У тренера Ґарета Саутгейта – лузерська психологія. Інший негативний фактор: кістяк команди складають гравці "Тоттенхема" й "Ліверпуля", у яких був важкий сезон.

Якого футболу можна чекати на турнірі?

– У групах команди "розкачуватимуться" і гратимуть на результат. Фаворити заб'ють один м'яч – і зупинятимуться. У матчах на виліт результативний футбол чекаю від Німеччини. Вони – чинні чемпіони світу, психологічно дуже стійкі. Бразильці також повинні показати яскраву гру.

Зараз ви читаєте новину «Найбільші шанси має Бразилія, "вистрілити" здатна Нігерія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути