четвер, 30 червня 2022 07:15

"Ми сперечаємося за право зробити пуск зі "Стугни"

На майдані біля Михайлівського собору в центрі Києва люди роздивляються знищену російську техніку. Вона є частиною експозиції Національного військово-історичного музею. Виставили, щоб продемонструвати міць Збройних сил України.

– Наша армія – потужна і професійна сила. За вісім років українці змогли натренуватися безпосередньо в бойових умовах для знищення будь-якого ворога, що прийшов на нашу землю, – каже Дмитро Махтаров, старший співробітник військово-історичного музею.

Автор: gettyimages
 

У центрі столиці поставили розбитий танк Т-72Б3, башту від БМД-4, машину радіоелектронної боротьби й залишки позашляховика "Тигр". Усю цю ворожу техніку привезли з містечка Гостомель на Київщині. Росіяни окупували його в перші дні великої війни. Наші воїни вибили їх звідти на початку квітня.

– Ми часто сперечаємося за право зробити пуск зі "Стугни" (український протитанковий ракетний комплекс. – Країна), адже чергова ліквідована ворожа техніка – мрія кожного. Та знищити ціль – це лише пів справи. Спочатку її треба знайти і вистежити. Для цього потрібні навички, час і терпіння, – розповідає боєць 14-ї окремої механізованої бригади ім. Романа Великого. – Ми знищуємо й будемо знищувати ворога. Бо з нашою підтримкою піхоті легше воюється.

Станом на 16 червня 2022 року, українці ліквідували 827 одиниць російської техніки.

Щоб регулярно читати всі матеріали журналу "Країна", оформіть передплату ОНЛАЙН. Також можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «"Ми сперечаємося за право зробити пуск зі "Стугни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути