середа, 01 квітня 2020 19:52

Адвокати Вайнштейна намагаються щось виторгувати. У нього цукровий діабет, проблеми із серцем і тиском

Голлівудського продюсера 67-річного Гарві Вайнштейна на 23 роки позбавили волі. Визнали винним за двома статтями у злочинах сексуального характеру. Перукарку Джессіку Манн він зґвалтував у готельному номері. Асистентку Маріам Гейлі змусив до орального сексу, бо в жінки була менструація. Вайнштейн звинувачення заперечував. Заявляв, що жінки погоджувалися на інтим.

Гарві звинувачували в сексуальних домаганнях понад 80 жінок. Серед них – акторки Ума Турман, Ґвінет Пелтроу, Сальма Гаєк

Саймон КЕЛЛЕР, 47 років, журналіст, Нью-Йорк:

– Адвокати сподівалися, що завдяки угоді й виплаті компенсацій до Вайнштейна поставляться лояльніше. Але справа була надто гучна. Після неї деякі штати зняли обмеження на термін давності злочинів сексуального характеру, особливо якщо скоєні проти дітей.

Адвокати Вайнштейна намагаються щось виторгувати через його стан здоров'я. У нього цукровий діабет, проблеми із серцем і тиском. Переніс операцію на спині. Регулярно треба робити уколи, бо втрачає зір. Та це їм не дуже допоможе, бо є в'язниці з умовами для таких засуджених.

Вайнштейн найняв тюремного консультанта. Розповідає, як найлегше адаптуватися і провести цей час максимально корисно. Та не думаю, що він змирився, що помре в неволі.

Автор: REUTERS
  Гарві Вайнштейн сидить біля своєї адвокатки в суді Нью-Йорка. Після вироку продюсера забрали в лікарню. Скаржився на пекучий біль у грудях
Гарві Вайнштейн сидить біля своєї адвокатки в суді Нью-Йорка. Після вироку продюсера забрали в лікарню. Скаржився на пекучий біль у грудях

Івон ЯНГ, 34 роки, юрист, Вашингтон:

– Брата звинувачували в сексуальних домаганнях і зґвалтуванні. Справа була непроста, бо дівчина кілька разів змінювала свідчення. Тоді виявилося, що він на кількох вечірках займався сексом із п'яними жінками. На одній був відеозапис, як партнерка опирається. Загалом нарахували вісім жертв.

Йому загрожувало 20 років за ґратами. Адвокат потерпілих запропонував угоду. Сума величезна – по 180 тисяч доларів кожній. Батькам довелося продати бізнес, колекцію картин і прикрас із перлами. Братові кілька разів наголосили, що має зізнатися.

Коли підписали всі папери, виявилося, що є ще дві жертви. Він їздив у гості до друга в інший штат. Одна дівчина співпрацювати категорично відмовилася. Його знайшли за аналізами ДНК. Адвокатам не вдалося нічого зробити. Отримав сім років в'язниці.

Складно пояснити, що такі справи роблять із родиною. Батьки втратили все, але не можуть змиритися, що їхній син – ґвалтівник. Як і його дружина.

Джозеф ОМАНСКІ, 61 рік, тюремний консультант, Нью-Йорк:

– Я чотири рази сидів у в'язницях за фінансові махінації. Під час останнього мене попросили бути консультантом із системи безпеки банку. Потім нашого колегу засудили за шахрайство зі страховими виплатами. Він попросив поради, як вижити в тюрмі. Далі я говорив із племінником сусіда. Той сідав на три роки за наркотики. Зрозумів, що можу займатися цим за гроші.

У листопаді говорив із родиною ув'язненого педофіла. Зараз засудженим за сексуальні злочини намагаються забезпечити посилену охорону. Нікому не потрібні смерті в душових і туалетах. За це потім зі штатом судяться і справи виграють.

Вайнштейн зможе просити й охорону, і спецблок, і платну в'язницю. До нього не підпускатимуть небезпечних в'язнів. У нас у тюрмі були графіки прогулянок і обідів для більшості в'язнів і тих, хто відбував покарання на особливих умовах.

Торік за крадіжку засудили на чотири роки 26-річного. Звернувся до мене по пораду. Я пояснив, як здобути освіту в тюрмі. Вчиться дистанційно в коледжі й отримує практичний сертифікат автомеханіка на місці. На дострокове звільнення не має права, але цього часу якраз вистачить, щоб дістати ще один диплом.

Освальд РЕМІ, 52 роки, правозахисник, Карсон-Сіті:

– Мене несправедливо засудили за зґвалтування. Злочинець жорстоко побив дівчину. Я намагався допомогти. Вона мене подряпала. Інших доказів не було, але визнали винним.

Пробув у тюрмі два роки, доки спіймали справжнього ґвалтівника. Сексуальних злочинців не люблять. Мене тричі били мало не до смерті. Якось поранили ножем, втратив нирку. Перевели в окремий блок разом з іншими засудженими, на яких регулярно нападали. Один із них був педофілом.

Штат виплатив нам компенсацію. Дружина дочекалася. Це мене рятувало в тюрмі. ­Займаюся правами молодих засуджених. Хочу, щоб усі отримали освіту й бачили перед собою життя поза злочинним світом.

Мені було складно знайти роботу. Хоча виправдали, люди все одно боялися. Зараз маємо кілька програм з інтеграції засуджених.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати Вайнштейна намагаються щось виторгувати. У нього цукровий діабет, проблеми із серцем і тиском». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути