Ексклюзиви
вівторок, 29 жовтня 2019 22:32

Виступ Вакарчука і тисяча мітингувальників - освітяни протестували під Радою
5

Акція протесту вчителів під Верховною Радою
Фото: Соломія Цура
Акція протесту вчителів під Верховною Радою
Акція протесту вчителів під Верховною Радою
Акція протесту вчителів під Верховною Радою
Акція протесту вчителів під Верховною Радою

Вчителі протестують проти скасування надбавок до зарплат та запровадження 40-годинного робочого тижня.

Сьогодні відбулася попереджувальна акція протесту організована київською профспілкою працівників освіти і науки. Освітяни з усієї країни не задоволені змінами, які народні депутати запропонували до закону про середню освіту.

З Ради до мітингувальників вийшли голова фракції "Голос" Святослав Вакарчук, голова комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій нардеп "Слуги народу" Сергій Бабак та члени комітету Сергій Колебошин та Інна Совсун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головна освітянка Києва пригадала "Слузі народу" про $4 тисячі для вчителів

Зі сцени проти "драконівських поправок" також висловились вчителі.

"Цьогоріч нам не тільки не додають, на нас ще й вирішили заробити, - говорить вчитель НВК ліцей №157 Сергій Берендєєв. - Зараз половину зарплати вчителів становлять різні надбавки. Я порахував, що за рік у вчителя крастимуть шістдесят тисяч гривень, якщо їх відмінять. Враховуючи, що за 61 статтею закону Про оплату праці науково-педагогічних працівників, зарплату суттєво підвищать лише в 2023 році. За цей період в одного викладача заберуть 240 тисяч гривень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчуку заприсяглись в "Слузі народу", що підвищать зарплати вчителям

Не всі оголошені Сергієм Берендєєвим правки відповідають дійсності, сказав голова партії "Голос".

"Моя рідна бабця пропрацювала сорок років вчителькою молодших класів. Тому я з власного досвіду знаю, що таке важка праця вчителя, - говорить лідер фракції "Голос" Святослав Вакарчук. - Все що говорять про наші позиції - це неправда. Я особисто виступаю за те, щоб зарплату вчителів підняли до трьох мінімальних зарплат. Сьогодні ця норма не виконується".

Партія "Голос" була найпершою, хто виступав за збільшення зарплати освітян, повідомив Вакарчук.

"Вчора ми зустрілися з головою Профспілки працівників освіти і науки України. Ми домовилися, що жоден крок з нашої сторони не буде зроблений перед тим, як ми спільно не говоримо з профспілкою та вчителями. З ними я хочу дійти до однієї позиції, яка влаштовуватиме всіх, - додає фронтмен музичного гурту "Океан Ельзи".

З 4 до 10 листопада - на базі комітету ВРУ з питань науки, освіти та інновацій депутати спільно з МОН працюватимуть над формулюванням статті 24 законопроєкту щодо оплати праці вчителів.

Зараз ви читаєте новину «Виступ Вакарчука і тисяча мітингувальників - освітяни протестували під Радою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути