понеділок, 21 серпня 2017 07:25

"Вартість навчання в США сягає космічних чисел" - студентка

Освіта за кордоном більш експериментальна. Учень несе набагато більше відповідальності за свою успішність. Також низький рівень бюрократії та відмінна система оцінювання вчителів, вважає вінничанка Олександра Ковальська. Вона цього року закінчила старшу школу Perry Meridian в місті Індіанаполіс (США). Навчалася там рік. Розповіла Gazeta.ua про те, чому американці вимушені брати кредит на навчання.

Автор: Facebook Олександри Ковальської
  Олександра Ковальська
Олександра Ковальська

Олександра потрапила до Сполучених Штатів через програму обміну FLEX.

"В Америці школи ділять на звичайні навчальні заклади та школи-гімназії. У школах-гімназіях викладають, як базовий рівень предмету, так і поглиблений. Учень має право вибору. При вивченні предмету поглибленого рівня дозволяють брати менше додаткових курсів. Серед усіх предметів є обов'язкові, без яких ти не закінчиш школу, наприклад: математика, англійська, правознавство. Є вимога — пройти хоча б один курс точних наук на вибір (біологія, фізика, хімія, анатомія). Але загалом учні мають багато свободи у виборі предметів", - розповідає Олександра Ковальська.

Автор: Facebook Олександри Ковальської
  Прощання зі шкільною шафкою. День випуску зі старшої школи Perry Meridian
Прощання зі шкільною шафкою. День випуску зі старшої школи Perry Meridian

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без екзаменів і домашніх завдань: українка про навчання в університеті Китаю

Навчання в Америці — дороге. Навіть для самих американців.

"Його вартість сягає, як сказав би Дональд Трамп, космічних чисел. Від $10 до $ 40 тис. (від 258 тис. грн до 1 млн. 329 тис. грн.). Навіть для американців це дорого, і багатьом доводиться брати учбовий кредит. З іншого боку, є багато можливостей здобути стипендії, що частково або повністю покривають вартість навчання. Високі ціни пояснюють низькими податками на користь освіти через присутність приватних коледжів та університетів. Кожен коледж, навіть найменш престижний, має власний кампус (житловий корпус для студентів). Вартість проживання входить у загальну ціну навчання", - каже вінничанка.

Освіта за кордоном більш експериментальна.

"Програма навчання більш збалансована через відсутність профільних класів. Тут багато уваги приділяють дисципліні. Зі старшої школи можуть вигнати за участь у бійках, порушення шкільного порядку та незаконні дії", - продовжує Олександра.

Автор: Facebook Олександри Ковальської
  Після повернення з США дівчина закінчила школу у Вінниці із золотою медаллю
Після повернення з США дівчина закінчила школу у Вінниці із золотою медаллю

У американських школярів різноманітне дозвілля. Майже усе — за рахунок школи.

"Є безліч спортивних команд, до яких можна долучитися. Крім того, існують клуби та благодійні організації, шкільний оркестр, гімнастика - усе на базі школи. Кожного семестру шкільний театральний відділ ставить п'єсу", - розповідає Олександра.

У китайських університетах немає лекцій або семінарів. Це, швидше, дискусія між студентами та викладачем. Екзаменів теж немає. Наприкінці семестру пишуть есе на довільну тему з предмету. Але відвідування обов'язкове. Якщо з одного предмета пропустив більше трьох пар, не буде стипендії. Домашнього завдання не задають.

Зараз ви читаєте новину «"Вартість навчання в США сягає космічних чисел" - студентка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі