четвер, 01 лютого 2018 20:56

В українських школах скасували "батьківські комітети"

В українських школах скасували "батьківські комітети"
Гриневич підписала новий указ. Фото: РИА

В Україні скасували "батьківські комітети" в школах. Указ про це підписала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

"Час "Батьківських комітетів" пройшло! 21.12.17. Міністр освіти Лілія Гриневич підписала наказ №1649" Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів", - написав у Facebook громадський активіст Віталій Фурманюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому має вчити сучасна освіта

"Припускаю, що багато педагогів і батьків будуть критикувати Лілію Михайлівну за це рішення, але вона зробила важливий і сміливий крок в боротьбі з корупцією та порушеннями прав в навчальних закладах. Адже саме рішеннями" Батьківського комітету "адміністрації закладів виправдовують збір неврахованих готівкових коштів, наймання охорони і навіть відрахування дітей із закладів", - написав він.

Для фінансової прозорості шкіл Міністерство освіти і науки України застосує 3 елементи. Ці кроки унеможливлять корупцію у навчальних закладах. Про це повідомила радник міністра освіти і науки Оксана Макаренко.

Зараз ви читаєте новину «В українських школах скасували "батьківські комітети"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути