вівторок, 30 січня 2018 15:42

Школи стануть фінансово прозорими – Міносвіти

Школи стануть фінансово прозорими – Міносвіти
Оприлюднення фінансової інформації про надходження і видатки дасть можливість уникнути подвійного фінансування. Фото: Дніпроград

Для фінансової прозорості шкіл Міністерство освіти і науки України застосує 3 елементи.

Ці кроки унеможливлять корупцію у навчальних закладах. Про це повідомила радник міністра освіти і науки Оксана Макаренко.

1-й крок – оприлюднення школами звітності про надходження та використання усіх коштів. Фінансові звіти повинні розміщуватись на сайті школи або засновника закладу.

2-й крок – вибраність керівників шкіл. Адже директорів обиратимуть за конкурсом представники громадськості, батьки та колектив навчального закладу.

3-й елемент - розвиток автономії шкіл у межах процесів децентралізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто контролюватиме якість освіти

Прозорі умови для фінансування реалізуються завдяки прийнятому восени торік законові "Про освіту". Він створив необхідні умови для взаємодії між місцевими управліннями освіти, адміністраціями шкіл та батьками.

Школи повинні оприлюднювати інформацію про надходження та використання усіх коштів. Це - норма прийнятого у вересні Закону "Про освіту". Оприлюднення фінансової інформації про надходження і видатки дасть можливість уникнути подвійного фінансування одного і того ж напрямку за рахунок і бюджету, і батьків. Відтак, зменшиться кількість зловживань коштами.

Зараз ви читаєте новину «Школи стануть фінансово прозорими – Міносвіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути