середа, 18 жовтня 2017 07:26

У школі під Одесою відмовилися від вивчення російської мови

У школі під Одесою відмовилися від вивчення російської мови
У школі, розташованій в українському селі Розквіт Одеської області, відмовилися від вивчення російської мови Фото: ЕРА

Педагогічна рада Розквітівської загальноосвітньої школи I-III ступенів у Одеській області ухвалила рішення про зміну навчального плану, вилучивши з обов'язкового вивчення предмет "російська мова".

"Відтепер російську мову в цій школі будуть вивчати не всі учні, а лише ті, хто побажає, в рамках факультативних занять", - повідомив заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Сергій Колебошин.

Згоду на викладання цього факультативу дала вчителька російської мови та літератури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 способів перетворити плюси ґаджета на користь батьків

Директор школи Валентина Коршункова, що підписала рішення членів педагогічної ради, уточнила, що на засіданні також вирішено збільшити на годину вивчення англійської мови. Це перший в Одеській області прецендент, коли сім'ї учнів відмовилися від вивчення їхніми дітьми в школі "мови країни-агресора".

Спочатку в цьому селі Розквіт Березовського району між батьками навіть виникла конфліктна ситуація. Одна сім'я, яка виступала за скасування вивчення російської мови, навіть повідомляла про підпал свого автомобіля.

У контексті освітньої реформи раніше посол Польщі в Україні Ян Пєкло заявив, що Польща поділяє позицію України про необхідність вивчення української мови, але вважає за потрібне забезпечення можливості вивчення рідної мови національними меншинами.

Зараз ви читаєте новину «У школі під Одесою відмовилися від вивчення російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі