субота, 02 вересня 2017 07:25

У школах України розширять вивчення китайської мови

У школах України розширять вивчення китайської мови
В українських школах планують розширити вивчення китайської мови на всіх рівнях середньої освіти. Фото: mon.gov.ua

В українських школах планують розширити вивчення китайської мови на всіх рівнях середньої освіти.

Про це йшлося під час зустрічі директора департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування МОН України Андрія Шевцова з керівництвом спеціалізованих підрозділів Головного управління Інститутів Конфуція в Пекіні.

"Ми запропонували Інституту Конфуція створити спільну робочу групу, яка напише стандарти тестування для випускників спеціалізованих класів загальноосвітніх шкіл. З допомогою таких тестів ми зможемо ефективніше визначати та класифікувати рівень оволодіння учнями китайською мовою", - говорить Шевцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школи звітуватимуть про кошти, отримані від батьків, - Гриневич

Під час зустрічі сторони розглянули питання розробки навчальних планів і навчально-методичних комплексів, адаптації навчальних планів китайського зразка до українських стандартів, створення стандартизованих тестів з перевірки рівня знань.

"Щоб поліпшити і розширити співпрацю, дуже важливим є створення в КНР нових українських культурних центрів. Спілкуючись з китайськими колегами, ми наголосили на необхідності створення такого центру в першу чергу в Харбіні", - повідомив Шевцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Презентували універсальний учнівський квиток

В останні роки в Україні зростає інтерес до китайської мови. Школи, що включили цей предмет в навчальну програму, можна знайти практично у всіх великих містах країни.

Зараз ви читаєте новину «У школах України розширять вивчення китайської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі